среда, 2 июня 2010 г.

1 червня у Воловці діти цілого району відмічали своє свято – Міжнародний день захисту дітей.

Image and video hosting by TinyPic 1 червня у Воловці діти цілого району відмічали своє свято – Міжнародний день захисту дітей.
Святкова колона дітей пройшла центральною вулицею селища, а потім основне дійство розвернулось в районному будинку культури.
У малому залі було оформлено виставку дитячих малюнків «Планета Земля очима дітей», виставку декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва.
У великому залі відбувся концерт переможців районних, обласних та всеукраїнських оглядів, конкурсів, фестивалів.
Концерт мав два відділення - «З криниці народної» та «Сучасні ритми».
У концерті взяли участь юні зірочки, виконавиці народних та естрадних пісень Христина Митрович та Тетяна Грига з Верхньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст..,Тетяна Лакатош та Андріана Романюк із Скотарської ЗОШ І-ІІ ст, Тетяна Кондрич та Христина Лозівська із Верб»язької ЗОШ І-ІІ ст.., співочий дует із Н.Ворітської ЗОШ І-ІІІ ст., учасники студії естрадного співу Центру позашкільної роботи і дитячої творчості – Василина Середа, Лілія Чикур, Ольга Ряшко, Валентина Малильо, Микола Лопіт, Олександра Білич (керівник М.Калитич), вихованець гуртка інструментальної музики ЦПРДТ Владислав Бурдюх (керівник І.Середа),
Image and video hosting by TinyPic
хореографічні гурти «Ренесанс» та «Непосиди» Центру позашкільної роботи і дитячої творчості (керівник Л.Полажинець), учасники фольклорних колективів із Канорської, Гукливської, Жденіївської ЗОШ І-ІІІ ст, ( керівники Кобрин В.О., Сидоран А.І.,Цап Г.В.) ансамбль народної музики, ансамбль хлопчиків, солістка Оленка Малюта із Нижньоворітської школи –інтернату (керівники І.Шурковський та С.Малюта).
Та наймолодшою учасницею свята була вихованка ДНЗ №2, смт, Воловець Данієла Софілканич, яка проспівала чудову пісню «Найщасливіша».
Ведучими концерту були учні Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст. Євген Вівчар та Олександра Білич.
Традиційним був і конкурс малюнка кольоровою крейдою, жаль , що не на асфальті, а на ватмані, адже погодні умови не дозволили зробити організаторам конкурс малюнка традиційним.
Вітали дітей представники влади, батьки, вчителі. На завершення свята директор та методист ЦПРДТ Світлана Рибалко та Марія Рудейчук від імені членів журі, відділу освіти Воловецької РДА підвели підсумки і нагородили грамотами відділу освіти та подарунками учасників свята. Зокрема, нагороджено учнівські та педагогічні колективи Верхньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст. та Гукливської ЗОШ І-ІІ ст., які вийшли переможцями по рейтингу за активну і результативну участь у районних, обласних масових заходах за 2009-2019 навчальний рік. Також грамотами відділу освіти та подарунками нагородженні талановиті діти, які приймали активну участь в усіх масових заходах та конкурсах, фестивалях, концертах.
Це Христинка Митрович, Василинка Середа, Владислав Бурдюх, Олександра Білич, хореографічний гурт «Ренесанс».
Нагороджені також переможці конкурсу з образотворчого мистецтва "Планета Земля очима дітей". Це Юрій Попелич, учень Жленіївської ЗОШ І-ІІІ ст, Олександр Могіш, учень Скотарської ЗОШ І-ІІ ст, Неля Клюєва, учениця Завадської ЗОШ І-ІІ ст. У конкурсі малюнка кольоровою крейдою переможцями були: у віковій категорії 6-9 років - перше місце - Марина Бирак, учениця Гукливської ЗОШ І-ІІ ст., друге місце - Ганна Яценик, учениця Підполозянської ЗОШ І-ІІ ст.., третє місце розділили між собою Максим Гливчак, учень Абранської ЗОШ І-ІІ ст. та Любов Халус, учениця Тишівської ЗОШ І-ІІ ст; вікова категорія 10-13- перше місце - Софія Понзель, учениця Н.Ворітської школи - інтернату, друге - Микола Малильо, учень В.Ворітскьої ЗОШ І-ІІІ ст., третє розділили Тетяна Лях, учениця Абранської ЗОШ І-ІІ ст. та Христина Голубка, учениця Н.Ворітської ЗОШ І-ІІІ ст..
Подарунки дітям також вручали представники Воловецького відділення свалявської державної податкової інспекції.
Та на протязі всього свята лейтмотивом звучали слова про те, що кожна дитина заслуговує на щасливе дитинство. Відповідальність за це покладена на дорослих і священним обов’язком родини, школи, органів влади та громадськості є забезпечення всебічного розвитку інтересів і здібностей підростаючих громадян, підтримка і розвиток їхніх талантів.
Ми прагнемо бачити наших дітей окрасою і гордістю держави, ми хочемо виростити покоління гідних і щасливих українців, хочемо пишатися ними. Саме у дітях ми бачимо втілення своїх надій, саме із ними пов’язуємо і власне майбутнє, тому турбота про дітей має бути одним з головних обов’язків держави і громади.
Бажаємо нашим маленьким громадянам завжди відчувати любов та турботу, а їхнім батькам – терпіння, мудрості та радості від спілкування з дітьми.
Свято організовано і проведено Центром позашкільної роботи і дитячої творчості.

Комментариев нет:

Отправить комментарий