среда, 27 апреля 2011 г.

Про підведення підсумків районного конкурсу юних поетів і прозаїків “Струни душі”


Відділ освіти Воловецької районної державної адміністрації


Наказ № 116
Від 18 квітня 2011 року                                                                             смт.Воловець

Про підведення підсумків районного
конкурсу юних поетів і прозаїків
“Струни душі”

Згідно наказу відділу освіти Воловецької РДА № 92 від 30.03.11 р. « Про проведення районного конкурсу юних поетів і прозаїків “Струни душі», з метою пошуку, розвитку та підтримки талановитих дітей і підлітків, підвищення їх мовної культури, всебічному розвитку, оновлення змісту і форм роботи з обдарованою молоддю в освітніх закладах району, поповнення банку даних «Обдарована молодь» 18 квітня 2011 року на базі Центру позашкільної роботи та дитячої творчості проведено районний конкурс «Струни душі». В ньому взяли участь 19 учасників із 11 шкіл району віком від 10 до 17 років. Не взяли участі у конкурсі учні із Буковецької, Кичірнянської, Підполозянської, Біласовицької, Верб»язької, Лазівської ЗОШ І-ІІ ст.
Умовами конкурсу було передбачено участь у 4 –х секціях – поезія, проза, журналістика та фольклористика. Найбільш багаточисельною була секція «Поезія». Відрадно відмітити, що на конкурс гідно були представлені твори із секції «Журналістика» - інтерв’ю, нариси; в секції «Проза» - оповідання, розповіді; у секції «Фольклористика» – легенди, казки, байки та оповідки.
У віковій категорії 6-10 років взяли участь юні поети Ківкович Інга та Зорівчак Вікторія, учениці 4 класу із Завадської ЗОШ І-ІІ ст., які представили на конкурс збірки своїх поезій; категорії 11-14 років – Брунцвик Андрій, учень 7 класу Канорської ЗОШ І-ІІ ст ( секція «Поезія»), Довганинець Вадим, учень 8 класу Абранської ЗОШ І-ІІ ст., ( секція «Фольклористика»), Хміль Тетяна, учениця 8 класу Гукливсьої ЗОШ І-ІІ ст. ( секції «Проза» та «Поезія»); категорії 15-18 років, яка була найбільш багато чисельною, Теслевич Мар’яна, учениця 9 класу Жденіївської ЗОШ І-ІІІ ст. ( секція «Поезія»), Лохівська Ольга, учениця 9 класу Канорської ЗОШ І-ІІ ст. ( секція «Журналістика»), Смоляк Роман, учень 9 класу Канорської ЗОШ І-ІІ ст, ( секція «Журналістика»), Малильо Оксана, учениця 9 класу Абранської ЗОШ І-ІІ ст. ( секція «Фольклористика»), Коваль Ганна, учениця 11 класу Воловецька ЗОШ І-ІІІ ст. ( секції Поезія», «Проза»), Пащенко Юлія, учениця 11 класу Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст. ( секція «Проза»), Понзель Оксана, учениця Скотарської ЗОШ І-ІІ ст. ( секція «Фольклористика»), Козик Мар’яна, учениця 11 класу В.Ворітської ЗОШ І-ІІІ ст. ( секція «Журналістика»).
Слід відмітити досконалість та довершеність поетичних та прозових творів, які мають глибокий філософський зміст. Мова конкурсних творів пересипана епітетами, метафорами, порівняннями. Доречно використані іменники з емоційно забарвленими суфіксами, прикметники, усі часові форми дієслів.
Але частина текстів не завжди мали логічну послідовність, не в усіх прозових творах мали місце узагальнення, перехід від з’ясування усіх основних рис створеного тексту до висновку. Не завжди дібрані ними речення розміщенні в логічній послідовності. Щодо будови, то немає чітко визначених меж - абзаців.
Самі конкурсанти важко визначали тип та стильовий різновид поданого ними твору. Переважали тексти - розповіді, в яких говорилося про якусь подію – факт, з’ясовувалось коли, де і з ким це трапилось.
На конкурс прислали свої творчі доробки учні Н.Ворітської ЗОШ І-ІІІ ст . та школи - інтернату, але на жаль, на конкурс не з” явилися.

На підставі висновків журі
н а к а з у ю:
1. Нагородити грамотами відділу освіти переможців районного конкурсу «Струни душі»:
Секція «Поезія»
Вікова група 6-11 років
- Ківкович Інгу, ученицю 4 класу Завадської ЗОШ І-ІІ ст., керівник Голянка В.І.
- Зорівчак Вікторію, ученицю 4 класу Завадської ЗОШ І-ІІ ст., керівник Голінка В.І.

Вікова група 12-14 років
- Хміль Тетяну, ученицю 8 класу Гукливської ЗОШ І-ІІ ст., керівник Іваниш А.М.
- Бурунцвика Андрія, учня 7 класу Канорської ЗОШ І-ІІ ст., керівник Халус В.Ю.
Вікова група 15-17 років
- Теслевич Мар»яну, ученицю 9 класу Жденіївської ЗОШ І-ІІІ ст., керівник Цап Г.В.
- Коваль Ганну, ученицю 11 класу Воловецької ЗОШ І-ІІІст. , керівник Красуцька В.Й.
Секція «Проза»
- Пащенко Юлію, ученицю 11 класу Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст. , керівник Красуцька В.Й.
Секція «Журналістика»
- Лохівську Ольгу, ученицю 9 класу Канорської ЗОШ І-ІІ ст., керівник Халус В.Ю.
- Смоляка Романа, учня 9 класу Канорської ЗОШ І-ІІ ст., керівник Халус В.Ю.
- Козик Мар’яну, ученицю 11 класу В.Ворітської ЗОШ І-ІІІ ст., керівник Грига О.М.
Секція «Фольклористика»
- Довганинця Вадима, учня 8 класу Абранської ЗОШ І-ІІ ст., керівник Понзель О.Ю.
- Малильо Оксану, ученицю 9 класу Абранської ЗОШ І-ІІ ст., керівник Довганинець В.Ю.
- Понзель Оксану, ученицю 9 класу Скотарської ЗОШ І-ІІ ст., керівник Меденці М.В.

2. Оголосити подяку всім учасникам районного конкурсу «Струни душі» та їх керівникам.
3. Контроль за виконанням наказу покласти на в.о. директора ЦПРДТ Рудейчук М.М.


Начальник відділу освіти                                                                              М.Полянчич

Фото з конкурсу















Комментариев нет:

Отправить комментарий