вторник, 18 марта 2008 г.

Засідання МО педагогів – організаторів у Скотарській ЗОШ І-ІІ ст..


Учасники районного методичного об"єднання педагогів - організаторів перед школою
Проблема виховання нового покоління хвилює усе наше суспільство.
ХХІ століття, за прогнозами політологів, дасть новий імпульс державотворення, демократизації й гуманізації. Виходячи з цього, надзвичайно актуальним є героїко-патріотичне виховання. Зміст патріотизму визначається духовним і моральним кліматом суспільства, традиціями, колективним досвідом попередніх поколінь. Саме ці питання були розглянуті на засіданні методичного об’єднання педагогів – організаторів шкіл району 18 березня 2008 р. у Скотарській ЗОШ І-ІІ ст., темою якого було «Формування патріотизму в українському суспільстві, героїко-патріотичне виховання учнівської молоді – одне з основних завдань закладів освіти».
По темі виступили завідуюча районним методичним кабінетом відділу освіти Валентина Соловій, методист Центру позашкільної роботи та дитячої творчості Марія Рудейчук, які у своїх виступах наголосили, що у формуванні патріотизму в українському суспільстві, зміцненні патріотичних почуттів велику роль відіграє героїко-патріотичне виховання, покликане формувати бойовий, морально-психологічний дух, спонукати до фізичного вдосконалення громадянина-патріота, виробляти глибоке розуміння громадського обов’язку, готовність у будь-який час стати на захист Батьківщини, а також вивчати героїчні сторінки історії свого народу.
Патріотизм учнівської молоді повинен грунтуватися на знанні історико-культурних традицій народу, героїзмі його захисників, воїнів Київської Русі, українського козацтва, Січових стрільців, борців із німецьким фашизмом.
Кожен учень загальноосвітньої школи повинен виростати патріотом України. Головне у героїко-патріотичному вихованні – це відродження духовності та моралі, що базується на системі загальнолюдських цінностей та знанні історії свого краю.
Патріотизм - це любов до своєї Батьківщини, до її минулого і сьогодення, це бажання зробити країну ще кращою, сильнішою, демократичнішою. Патріотизм сьогодні – це бажання бачити нашу країну економічно сильною і розвиненою європейською державою серед інших народів Європи.
Саме на таких засадах педагоги - організатори повинні проводити виховну роботу серед учнівських колективів. Недопустимим є розпалювання ворожнечі між етнічними групами, народностями, які проживають століттями поруч, пліч –о- пліч, особливо у нашому краї.
В обговоренні питання взяли участь директор Центру позашкільної роботи та дитячої творчості Світлана Рибалко, педагоги-організатори- Нижньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст..Ганна Погорляк, Завадської , Верб’язької ЗОШ І-ІІ ст.. Мар’яна Минда, Любов Гвоздак.
Методистом Центру підготовлено збірки методичних матеріалів по героїко-патріотичному вихованню та самоврядуванню у загальноосвітніх школах.
Директор школи Михайло Беца репрезентував учасникам методоб"єднання відеопрезентацію школи, у якій було показано кабінети, класи, музей, спортзал, спортивні та інші досягнення учнівської молоді, участь учнів у районних масових заходах та конкурсах.

Педагог - організатор Скотарської ЗОШ І-ІІ ст.. Ганна Ковчар разом з учасниками дитячого об’єднання «Юність» підготували виховний захід – фінальну розважальну гру-конкурс «Чарівні дівчата».
Участь в цьому конкурсі взяли учениці – Марина Шумська, Марина Козенко, Алла Шекмар, Галина Міндей. Ведучі конкурсу – Аліна Тальвар та Валентин Шекмар. Умовами розважальної гри передбачалось, що дівчата візьмуть участь у таких конкурсах як «Моя візитка», «Я- зірка естради», «Я – господиня», «Я – красуня», «Я – стиліст», «Я вас вітаю». Звичайно, дівчата були неперевершеними. Вони відмінно справилися з поставленими завданнями - продемонстрували свої таланти, вміння бути чудовими господинями, бути дотепними і милими, вміти вести світську бесіду та висловлювати вітання. За свої старання дівчата нагороджені титулами – «Міс Романтичність» - Галина Міндей, «Міс Чарівність» - Марина Шумська, «Міс Тендітність» – Алла Шекмар , «Міс Привабливість» - Марина Козенко.
Від усіх педагогів – організаторів району було висловлено подяку директору школи Михайлу Беці та педагогу – організатору Ганні Ковчар за організацію виховного заходу.
Під час роботи методоб"єднання

Методичні матеріали, вручені педагогам-організаторам

Нагородження учасниць конкурсу. Грамоти та подарунки вручають директор ЦПРДТ Світлана Рибалко та директор школи Михайло Беца
Члени журі за роботою
Конкурс "Я - стиліст"
Марина Козенко демонструє здібності стиліста - візажиста
Марина Шумська під час конкурсу "Я - красуня"
Стіл до обіду накрито
Галина Міндей готова до романтичної вечері
Конкурсантки відмінно справилися з мистецтвом сервіровки
Марина Шумська займається сервіровкою столу до сніданку.
Глядачі і вболівальники
Алла Шекмар у ролі стиліста
Марина Козенко під час конкурсу "Я - господиня"
Аліна Шекмар під час конкурсу " Я - зірка естради"
Жеребкування - справа серйозна
Ведучі представляють конкурсанток
Конкурсантка Галина Міндей під час проведення конкурсу " Моя візитна картка"

Ведучі конкурсу "Чарівні дівчата" Аліна Тальвар та Валентин Шекмар

Комментариев нет:

Отправить комментарий