понедельник, 18 мая 2009 г.

Районний фестиваль ДЮП у Воловці

18 травня у райцентрі Воловець пройшов районний Фестиваль дружин юних пожежних, який проводився в Центрі позашкільної роботи та дитячої творчості.
У фестивалі взяли участь учні 8-10 класів загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ст..
Цьогоріч фестиваль відрізнявся від попередніх за кількістю і складністю різноманітних конкурсів. Командам належало вміло і артистично представити команду, тобто познайомити глядачів зі своєю дружиною, розповісти про її діяльність; виконати авторську пісню; показати техніку переправи, вміння розкладати палатку, в'язати вузли, розрізняти їстівні гриби; знати як надати першу медичну допомогу; орієнтуватися на місцевості за картою і компасом; показати підготовлене у формі КВК домашнє завдання, зробивши це весело, з гумором, з піснями й танцями, театралізованою постановкою, декораціями та костюмами; намалювати «Плакат соціальної реклами» на задану тему; влучити з 10 метрової довжини у м’яч струменем води зі шлангу пожежної машини.
Та команди успішно справилися із поставленими завданнями і виявили гідну подиву фантазію та неабияку вправність та вміння.
Загалом цей конкурс перетворився в яскраву театралізовану виставу, справжнє змагання на вправність і нікого не залишив байдужим. Кожен із учасників команди мав змогу уявити себе справжнім рятувальником, поспілкуватися із справжніми рятувальниками.
Більшість дружин юних пожежних продемонструвала високий рівень підготовки. Тому всі педагоги, які готували команди, заслуговують на слово подяки.
Перед журі було поставлено складне завдання. Адже надзвичайно важко було визначити переможців, оскільки кожна команда була гарною по-своєму, кожна мала власну „родзинку”.
Команда Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст. отримала перемогу в конкурсах «Візитка», «Авторська пісня», «Медичний». Команда Жденіївської ЗОШ І-ІІІ ст.. добре виступила із своїм домашнім завданням. Та все ж цим командам невистачило балів для перемоги.
Переможцем цього фестивалю стала команда «Палаючі серця» Верхньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст.. Керівники Козик Г.А., Попелич В.М., другу сходинку посіла команда «Прометей» Нижньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст., керівники Погорляк Г.О., Ющак В.С., третє місце присуджено команді Нижньоворітської школи-інтернату «Фенікс», керівники Малильо Г.Б., Малюта С.І.
Команди –переможниці нагороджені грамотами відділу освіти та цінними подарунками від Воловецького РВ ГУ МНС України.
Представлятимуть наш район на обласних фестивалях і конкурсах, які будуть проводитись 23-24 травня в смт..Великий Березний - фестивалі ДЮП – команда «Палаючі серця», конкурсі рятувальників – команда «Прометей».
На думку організаторів - Центру позашкільної роботи та дитячої творчості у співпраці з Воловецьким районним відділом ГУ МНС України, проведення таких масових заходів навчає дітей пожежної науки краще, ніж суха лекція. А це дає свої результати - нині в нашому районі не зафіксовано жодної пожежі через пустощі дітей з вогнем.
Навчання дітей правилам безпечної поведінки є невід'ємною частиною виховання підростаючого покоління.
Знаючи основні вимоги та маючи навики поводження в тій чи іншій надзвичайній ситуації, як в ранньому віці, так і в майбутньому, дитина не стане винуватцем їх виникнення і в будь який час зможе допомогти та захистити і себе і оточуючих.



Фото з фестивалю

Вручення нагород

Нагородження команд

Конкурс "Медичний"

Конкурс "Гриби"

Члени журі конкурсу "Домашнє завдання"

Конкурс "Влучний ствольщик"

Конкурс "Рятувальна мотузка"

Конкурс "Авторська пісня"

Конкурс "Домашнє завдання"

Конкурс "Візитка"

Конкурс "Плакат соціальної реклами"

Конкурс "Орієнтування на місцевості"

Встановлення намету

Конкурс "Встановлення намету"

Конкурс "Плакат соціальної реклами"

Конкурс "Плакат соціальної реклами"

Спілкування рятувальників з членами команд ДЮП

Комментариев нет:

Отправить комментарий