среда, 23 марта 2011 г.

Про підведення підсумків районного етапу Всеукраїнського конкурсу експериментально- дослідницьких робіт із природознавства “Юний дослідник”



Відділ освіти Воловецької районної державної адміністрації

Н А К А З № 78


Від   23   березня    2011 року                                             смт.Воловець                          
                                                      
     Про підведення підсумків районного етапу
Всеукраїнського конкурсу експериментально-
дослідницьких робіт із природознавства
 “Юний дослідник”

      Згідно наказу відділу освіти Воловецької РДА №18 від 24.01.2011р   “Про проведення районного етапу Всеукраїнського конкурсу експериментально -  дослідницьких робіт із природознавства  “Юний дослідник”  та з метою формування екологічного світогляду підростаючого покоління,  розвитку потреб у розумному спілкування з природою,  її вивченні і дослідженні; створення умов для всебічного розвитку обдарованих  учнів;  оновленні змісту форм і методів роботи  20 березня 2011 року у  Центрі позашкільної роботи і дитячої творчості проведено заочний  конкурс експериментально-дослідницьких робіт “Юний дослідник”.  Конкурсом  було передбачено проведення учнями  експериментально –дослідницької роботи з наступних напрямів:  “Я і природа”, “Рослини навколо нас”,“ Тваринний світ”, “Охорона здоров’я”, “Народознавство. Краєзнавство”.

        На конкурс  було представлено   22 роботи  із 13   загальноосвітніх шкіл району. Не взяли участі у конкурсі дослідники з Біласовицької, Підполозянської,  Буковецької, Абранської ЗОШ І-ІІ ст.
     Найбільшу кількість робіт представили юні дослідники із Завадської ЗОШ І-ІІ ст.  та В.Ворітської ЗОШ І-ІІІ ст .
     Юні пошуковці вели фенологічні спостереження ( Н.Ворітська ЗОШ І-ІІІ ст. «Фенологічні спостереження за рослинами – барометрами», робота Бірчин Мар’яни, учениці 5 класу, керівник Пишна Н.М.); досліджували лікарські рослини околиць свого села ( Верб»язька ЗОШ І-ІІ ст. «Дослідження лікарських рослин рідного краю», робота Кондрич Марії, Сличко Ангеліни, учнів 6 класу, керівник Ківкович В.В.), рослинний та тваринний світ нашого регіону ( В.Ворітська ЗОШ І-ІІІ ст. «Пристосування колорадського жука до умов існування», робота Дзямка Івана, учня 5 класу, керівник Дзямко М.М.), з охорони здоров»я  ( Воловецька ЗОШ І-ІІІ ст. «Дослідження біологічних ритмів людини та їх впливу на самопочуття», робота Тидіра Івана, учня 4 класу, керівник Сургучова О.І.), народознавства та краєзнавства (Гукливська ЗОШ І-ІІ ст. «Рослини в національній кухні рідного краю», робота Ільницької Олександри, учениці 4 класу, керівник Борбіль В.М.) та інші.
       Переглянувши  роботи  юних дослідників-природолюбів,  на підставі висновків журі 
                                                   НАКАЗУЮ:

1.                  Нагородити грамотами відділу освіти Воловецької РДА переможців
районного етапу Всеукраїнського конкурсу експериментально  - дослідницьких робіт із природознавства “Юний дослідник” :

За напрямком “Я і природа”
 За І місце Бірчин Мар»яну,  ученицю  5 класу Н.Ворітської ЗОШ І-ІІІ ст. за роботу «Фенологічні спостереження за рослинами – барометрами»,  керівник  Пишна Н.М.
                                 
За напрямком «Рослини навколо нас»
За І місце –Кондрич  Марію, Сличко Ангеліну, учнів 6 класу Верб»язької ЗОШ І-ІІ ст. за роботу «Дослідження лікарських рослин рідного краю», керівник Ківкович В.В.
 За ІІ місце –  Гаринець Мар’яну, ученицю 6 класу Кичірнянської ЗОШ І-ІІ ст. за роботу «Рослини нашої місцевості – рятівники від радіації», керівник Годованець Г.В.
За ІІІ місце –Шиповича Дмитра, учня 4 класу Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст. за роботу «Розмноження рослин різними способами», керівник Форзан О.М.

За напрямком  “Тваринний світ”
 За І місце -  Дзямка Івана, учня  5 класу Верхньоворітськї ЗОШ І-ІІІ ст. за роботу «Пристосування колорадського жука до умов існування», керівник Дзямко М.М.
За ІІ місце – Дубовича Ярослава, учня 6 класу Скотарської ЗОШ І-ІІ ст.  за роботу «Орнітофауна нашої місцевості», керівник Шекмар Н.В.
За ІІІ місце – Заводяк Антоніну, ученицю 4 класу В.Ворітської ЗОШ І-ІІІ ст. за роботу « Дятел – санітар лісу», керівник Гафинець Т.М.

За напрямком “Охорона здоров’я
За І місце - Тидіра Івана, учня  4 -  класу  Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст. за роботу «Дослідження быологычних ритмів людини та їх впливу на самопочуття», керівник Сургучова О.І.
За ІІ місце – Симканич Марію, ученицю 6 класу Лазівської ЗОШ І-ІІ ст. за роботу «Лікарські рослини родини хрестоцвітів», керівник Попелич Г.В.

За напрямком “Народознавство. Краєзнавство.”
За І місце – Ільницьку Олександру, ученицю 4 класу Гукливської ЗОШ І-ІІ ст. за роботу «Рослини в національній кухні рідного краю», керівник Борбіль В.М.
За ІІ місце – Годованця Миколу, учня 4 класу Завадської ЗОШ І-ІІ ст. за роботу «Календарні свята та обряди українського народу. Народні прикмети природознавчого характеру», керівник Голінка В.І.

2. Роботи переможців відправити на обласний тур Всеукраїнського конкурсу в м.Ужгород, ЗОЕНЦ.

2.      Контроль за виконанням наказу покласти на директора ЦПРДТ Тидір Т.В.

  


 Начальник відділу освіти                                          М.А.Полянчич


Комментариев нет:

Отправить комментарий