воскресенье, 22 апреля 2012 г.

Засідання МО педагогів-організаторів у Верб"язькій ЗОШ І-ІІ ст.


           19 квітня, згідно плану роботи ЦПРДТ, на базі Верб»язької ЗОШ І-ІІ ст.. відбулося засідання методичного об’єднання педагогів-організаторів району.
             Тема  засідання – «Підвищення педагогічної майстерності педагога-організатора як важлива умова забезпечення ефективності функціонування виховної системи навчального закладу». По даному питанню виступила директор ЦПРДТ Тетяна Тидір, яка у своєму виступі наголосила, що Педагогічну майстерність педагога  правомірно розглядати і як найвищий рівень  вміння вчителя, і як мистецтво, і як сукупність його особистісних якостей, і як рівень його педагогічної творчості. Отже, педагогічна майстерність  - це  професійне вміння оптимізувати всі види навчально-виховного процесу, спрямовані на розвиток особистості. 
           Педагогічна майстерність - комплекс властивостей особистості, що забезпечує високий рівень самоорганізації професійної педагогічної діяльності. Виділяються чотири елементи педагогічної майстерності: гуманістична спрямованість, професійне знання, педагогічні здібності, педагогічна техніка. Саме ці 4 елементи і були предметом обговорення педагогів-організаторів. Виступили  педагог-організатори  з Н.Ворітської ЗОШ І-ІІІ ст. Погорляк Г.О, Скотарської ЗОШ І-ІІ ст.. Ковчар Г.О., В.Ворітської ЗОШ І-ІІІ ст..Козик Г.А.
               У обговоренні та обміні досвідом  взяли участь педагоги-організатори  майже всіх  ЗОШ І-ІІІ ст.
            Педагогом-організатором ЦПРДТ Людмилою Чорней проведено анкетування, за яким визначено  відношення педагогів-організаторів шкіл  до педагогічної праці, самоосвіти, організації  виховної роботи в школі.









           Так як в цьому навчальному  році  одним з  проблемних  питань методичного об’єднання   є  «Створення ефективного виховного простору шляхом впровадження в навчально-виховний процес Національної програми «Основні орієнтири виховання учнів 1-12 класів загальноосвітніх навчальних закладів України», виховний захід, підготовлений  педагогом-організатором Верб»язької ЗОШ Оксаною Тюк, відображав народні звичаї, традиції та обряди не тільки  села Верб»яж а і центральної України, показуючи таким чином зв’язок культур західного  та центрального регіонів України. Такі заходи сприяють збереженню та відтворенню вікових українських традицій, вихованню патріотизму, гордості за свою Вітчизну.


Комментариев нет:

Отправить комментарий