понедельник, 13 января 2014 г.

Свято "Новорічно-різдвяні звичаї"

11 січня у Центрі позашкільної роботи і дитячої творчості відбувся масовий захід «Новорічно-різдвяні звичаї», який підготувала і провела зі своїми вихованцями керівник гуртка «Художня вишивка» Фензь М.В.
Кожен народ має свої звичаї і не винятком є Воловеччина. Особливим колоритом відзначаються новорічно-різдвяні святкування.
Вихованці гуртка зібрали звичаї святкування Нового року, Святого вечора,  Різдва, Нового (Старого ) року, Бабиного вечора та Водохреща.  Всім творчим надбанням усної народної творчості та  звичаєвих традицій,  що вдалося записати від старожилів смт. Воловець,  ділилися з глядачами вихованці гуртка. Про звичаї Нового року розповіла Дем»ян Наталія, про святу Анастасію – Кічінська Євгенія, про Святий Вечір – Лукачко Тетяна, про Різдво – Гребінь Юлія, Новий (старий) рік і свято Василя – Лізаниць Марина, Бабин вечір – Бобаль Валерія, Водохреща – В»ячало Поліна та Турецька Тетяна.  
Також вихованці гуртка прославляти Ісуса у колядках, які майстерно виконували. Це такі як: «Добрий вечір тобі, пане господарю», «Нова радість стала»,  «Ясная засвітила зоря» та інші.  

Масовий захід  народно -  звичаєвих  традицій  святкування новорічно-різдвяних свят пройшов в дружній і теплій обстановці. Всі учасника свята долучилися до виконання колядок, щедрівок, яких вони знають декілька десятків. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий