среда, 6 июня 2012 г.

Інформація Про роботу Воловецького центру позашкільної роботи та дитячої творчості за 2012 рік Художньо-естетичний напрям


Інформація

Про роботу Воловецького центру позашкільної роботи та дитячої творчості за 2012 рік
Художньо-естетичний напрям


    Воловецький  центр  позашкільної  роботи і  дитячої  творчості є комплексним позашкільним навчальним закладом освіти, засновником якого  є Воловецька районна рада та районний відділ освіти Воловецької райдержадміністрації.
               Виконуючи закони України  «Про освіту»,  «Про позашкільну освіту», Положення «Про позашкільний навчальний заклад», Концепцію позашкільної освіти, Статут  ЦПРДТ, згідно районної Програми розвитку позашкільної освіти до 2014 року, Статуту Центру, який був затверджений у новій редакції рішенням районної ради від 02.06.11 № 77, педагогічний колектив спрямовував свою роботу на виконання  навчального плану та навчальних програм,  організації навчально-виховного процесу з гуртківцями, проведення районних масових  заходів, забезпечення участі вихованців гуртків та учнів загальноосвітніх шкіл району в різних етапах обласних та Всеукраїнських експедиціях, оглядах, конкурсах, виставках, фестивалях.
          Центр позашкільної роботи  в 2012 році працював згідно затвердженого  навчального  плану  та програм, затверджених і рекомендованих Міністерством освіти і  науки, адаптованих та авторських.
 В Центрі позашкільної роботи та дитячої творчості  у  художньо-естетичному напрямку нараховується 15  груп у яких займаються 211 вихованців.    Це такі гуртки : хореографічний  ( 3 групи, 47вихованців), гурток «Мода і стиль» (1 група, 12 вих.) , бісероплетіння (2 групи, 30вих.), гурток «Основи акторської майстерності» (1 група, 10 вих.), театральний  (1 група, 11  вих.), образотворче мистецтво (1 група, 14вих.) , моделювання іграшок-сувенірів (1 група ,15 вих), виготовлення іграшок-сувенірів  (1група, 15 вих.), паперопластика (1група, 15вих.) , фольклорний  (1 група, 16вих. ), естрадний спів (1група,10 вих.), художня вишивка (1група,15вих.)
        У 2012-2013 році  (з вересня) розширено мережу у сільській місцевості, відкрито по одній  групі  гуртків «Бісероплетіння» та хореографії   у  Гукливській  ЗОШ І-ІІ ст.
Навчально-виховний процес здійснювався диференційовано (відповідно до індивідуальних можливостей, інтересів, нахилів, здібностей  учнів з урахуванням їх віку, психофізичних особливостей, стану здоров`я) з використанням різних організаційних форм роботи.  Серед нетрадиційних форм проведення занять особливе місце займають інтегровані заняття та виховні заходи, яку стимулюють різноманітні форми творчої співпраці гуртківців. Великі можливості розкривають тематичні тижні, виставки та участь у різноманітних конкурсах, фестивалях, святах.
Форми роботи з гуртківцями  підбирають педагоги, враховуючи вік та напрямок роботи гуртка .

Заклад, крім навчально-виховної роботи, займався також контрольно-аналітичною діяльністю за такими  основними напрямками:
- реалізація виховної проблеми Центру через різноманітні форми роботи з вихованцями та  учнівськими колективами загальноосвітніх шкіл району;
- створення умов для навчання та творчого розвитку учнів та педагогів;
- надання методичної, практичної допомоги керівникам гуртків, педагогам-організаторам шкіл району;
-адаптація учнів до навчання в гуртках;
- отримання інформації для педагогічного аналізу;
-  роботи з обдарованими дітьми, МАН;
- відпрацювання системи участі та результативності в районних,  обласних, Всеукраїнських  масових заходах, конкурсах.
Систематично ведеться внутрішній контроль  за станом навчального та виховного процесу, проведенням позашкільних масових заходів. За підсумками цієї роботи проводяться наради при директорові.  Усі матеріали з контролю узагальнюються  в наказах по Центру.
Педколектив постійно співпрацює з школами  району з питань організації дозвілля школярів, їх участі в масових заходах, оглядах, конкурсах, вечорах, підтримує зв’язки з батьками гуртківців, громадськістю, організаціями райцентру, створює нові системи пошуку, розвитку, підтримки юних талантів та обдарувань, надає інформаційно-методичну допомогу педагогічним колективам загальноосвітніх шкіл району, дитячими об’єднанням за інтересами.
Керівники гуртків відвідували батьківські збори в школах, проводили роз’яснювальну та індивідуальну роботу серед школярів, діти та їх батьки запрошувалися на виставки і масові заходи.                        
          
       В Центрі  ведеться  робота по формуванню банку даних здібних та обдарованих гуртківців, переможців конкурсів, виставок, фестивалів.

Протягом року добре зарекомендували себе художні колективи – хореографічний, естрадного співу, театральний, фольклорний, бісероплетіння, «Мода і стиль».  Вони брали участь у районних та обласних святах, конкурсах, концертах  – районному святі до Дня молоді, обласному святі «Дзвінкі перлини Верховини», районному святі до Дня працівника освіти,  районному святі до 8-Березня,  запаленні Новорічної ялинки,  районному зборі лідерів учнівського самоврядування, районному святі до Дня захисту дітей, районному святі «Новорічно-різдвяні зустрічі», фестивалі-конкурсі виконавців естрадної пісні «Крок до зірок».

Вихованці гуртків  художньо-естетичного напрямку   приймали участь у районних,  обласних, Всеукраїнських  виставках дитячої та юнацької  творчості « Знай і люби свій край», «Новорічний подарунок», Всеукраїнського конкурсу «Годівничка», Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Безпека  та мир в Україні», «Мої права»,  «Податки очима дітей», «Великодні візерунки»,  «Золота осінь», «Зимові фантазії», Всеукраїнський конкурс «Євроданс», Всеукраїнський конкурс сучасної музики «Червона рута», обласного конкурсу дитячих та творчих робіт «Майбутній кутюр’є». Гуртківці були нагороджені численними дипломами та грамотами.

             Для підвищення фахового рівня У ЦПРДТ  створено методичне об»єднання керівників гуртків  художньо –естетичного  напрямку, метою якого є вивчення і використання в своїй професійній діяльності сучасних педагогічних технологій, методик, прийомів і способів успішного навчання та виховання, прищеплення вихованцям художнього смаку,  та розвиток їх здібностей і обдарувань.

          Станом на ( 25.12.2012 р) в ЦПРДТ  ведуть гуртки художньо-естетичного напрямку 10  педпрацівників , з яких:  8 основних працівників;  1  педагог  працює  за  сумісництвом.
Із загальної кількості працівників мають освітньо-кваліфікаційний рівень (освіту):
-          вищу  - 5 педагогів,   молодшого спеціаліста  – 4 керівників гуртків. 
       Всі педпрацівники відповідають займаній посаді, підвищують свій  фаховий рівень шляхом курсової перепідготовки при ЗІППО та атестації.




Директор ЦПРДТ                                                   Т.Тидір

Комментариев нет:

Отправить комментарий