вторник, 25 марта 2014 г.

Вихованці Центру позашкільної роботи -переможці конкурсу "Молодий кутюрьє-2014"

«Майбутній кутюр’є – 2014» в рамках Шевченківських днів університету на тему: «Моїй Україні з любов’ю».

2014 рік проходить в Україні під знаком 200-річчя Тараса Шевченка. Тому саме такій темі був присвячений регіональний конкурс дитячих та юнацьких творчих робіт «Майбутній кутюр’є-2014», що вже вчетверте організований студентським будинком моди та технологічним факультетом Мукачівського державного університету. Захід покликаний не лише вшанувати пам’ять Тараса Шевченка, а й актуалізувати його творчість в сучасних реаліях України, залучити молодь до вивчення шевченкового спадку  не тільки за шкільними партами, а й у формі творчого змагання. В конкурсі взяли участь 72 учні закарпатського регіону, приславши на конкурс 106 робіт. Найменшому учаснику конкурсу «Майбутній кутюр’є -2014»  -  8 років, найстаршому – 17 років. Враховуючи умови конкурсу, оргкомітетом та журі конкурсу сформовано 11 наступних номінацій.
З 28 лютого по 4 березня на технологічному факультеті університету проходила виставка кращих конкурсних робіт. При підведенні підсумків конкурсу-виставки «Майбутній кутюр’є» були присутні вчителі області – слухачі курсів підвищення кваліфікації з трудового навчання, керівництво університету, декан технологічного факультету, голова та члени журі конкурсу, викладачі випускової кафедри конструювання та технологій швейних виробів і професійної освіти та кафедри проектування взуття і механіко-технологічних процесів.
Голова журі, кандидат мистецтвознавчих наук, доцент Закарпатського художнього інституту Коприва Аттіла Тіберійович. підкреслив значущість такого креативного заходу в нових концептуальних засадах підготовки майбутніх творчих особистостей серед обдарованої учнівської молоді регіону.
Така змагальність стимулює роботу сучасної творчо налаштованої молоді, формуючи історичну пам’ять для наступних  поколінь та  актуалізує дизайн-інтереси до етнокультури.

Ми вітаємо вихованців гуртка "Дизайн одягу" Ввсилину Полянчич,  Катерину Халус та їх керівника Піньо Тетяну Федорівну  з першим місцем у номінації "Ескіз костюма"  за роботу "Україночка" та другим місцем в номінації  "Колаж".

Комментариев нет:

Отправить комментарий