четверг, 20 декабря 2007 г.

Районне свято для обдарованих дітей "Іде Святий Миколай"

Український народ дуже шанує святого Миколая.Серед усіх святих він після Пречистої Діви Марії має найбільшу пошану. Його ікони є в кожному іконостасі, а його образи - у кожній українській хаті. Найбільше люблять святого Миколая діти. Вони з нетерпінням всі чекають цього радісного свята.
І ось 19 грудня працівниками Центру позашкільної роботи та дитячої творчості проведено свято «Іде Святий Миколай» для обдарованих дітей, яке відбулося у районному будинку культури.
Майже 200 юних обдарувань з навчальних закладів району, що наприкінці року мають багаж певних здобутків та досягнень, виражених у перемогах та призових місцях у обласних та районних оглядах, конкурсах фестивалях , експедиціях, виставках та інших конкурсних заходах зібралися на це свято.
Розпочалося свято з виступом хору Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст. (Керівник Мар’яна Калитич), який виконав пісні «Лужком –бережком» та «Іде Святий Миколай» .
Талановиту учнівську молодь прийшли привітати заступник голови рай держадміністрації В.В.Панасович, начальник відділу освіти райдержадміністрації М.А. Полянчич. Вони подякували дітям за те, що вони так плідно трудилися протягом року і досягли високих результатів у своїй творчості, привітали юні таланти з наступаючими Новорічними та Різдвяними святами, побажали подальших успіхів і перемог та вручили святкові подарунки дітям Скотарської та Гукливської ЗОШ І-ІІ ст..від першого заступника голови облдержадміністрації Балоги І.І.- мікрохвильові печі.
На сцені розвернулося справжнє казкове дійство з участю персонажів - злих чортів, ангелів, дітей, Святого Миколая. Діти з задоволенням виконували свої ролі. Це вихованці Центру позашкільної роботи: Василь та Назар Калитичі, Андрій, Ілля та Маріанна Слички, Валентина Тичка, Роксолана Бухай, Галина та Богдана Яким, Віталій Мадяр, Олеся Калитич, Дмитро Гратавер, Ростислав Підгорний.
А далі для всіх дітей відбувся гала-концерт переможців Другого районного конкурсу естрадної пісні «Крок до зірок». Радували юних глядачів своїм співом Олександра Білич, Василина Середа, Яна Ледней, Тетяна Грига, Сергій Фуцір, Марія Монда, Ірина Козак, Тетяна Біркович, Владислав Бурдюх, Юрій Шипович. Гостями свята також були переможці обласних конкурсів – Василина Голянич, Христина Митрович, Осман Літіпов.
Завершилося свято врученням подарунків, які були придбані відділом освіти РДА. Всі учасники, які були запрошені на свято, а також артисти , отримали подарунки від Святого Миколая.
Ми ж, дорослі, просімо у святого Миколая миру на всій землі, щастя, радості для кожної родини, для нашої України. Щоб діти на всій землі у цей чудовий день отримали найкращі подарунки від святого Миколая, а в материнських очах світилися радість і щастя.


На сцені хор Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст (керівник Калитич М.М.) та ведуча свята Маріанна Сличко


Дітей вітають заступник голови РДА Василь Панасович та начальник віддлу освіти РДА Марія Полянчич
Ангели під час свята ( Валентина Тичка, Галина та Богдана Яким, Олеся Калитич)
Ролі чортів виконують Василь Калитич та Віталій Мадяр
У ролі чортів: Василь Калитич, Андрій та Ілля Слички, Віталій Мадяр
Сценка із дійства"У пеклі"
Сценка із дійства: боротьба між ангелами і чортами( боротьба між добром і злом)
Сценка із дійства: діти розповідають вірші Миколаю
Юні глядачі у залі
Юні глядачі у залі
"Танець сніжинок" виконує хореографічний колектив Центру позашкільної роботи , керівник Полажинець Л.В.
Співає Олександра Білич
Співає Василина Середа
Співає Сергій Фуцур
Співає Осман Латіпов
Співає Христина Митрович
Співає Яна Ледней
Вручення подарунків
Вручення подарунків. Роль Миколая виконав Юрій Міхалко.

Комментариев нет:

Отправить комментарий