воскресенье, 9 декабря 2007 г.

Фестиваль "Звичайне диво"

5 грудня 2007 року в приміщенні ПАДІЮН в м. Ужгороді було проведено обласний відбірковий V тур Всеукраїнського благодійного фестивалю дитячої та юнацької творчості серед дітей-сиріт та дітей із малозабезпечених сімей "Звичайне диво", котрий має на меті сприяння загальноукраїнському розвиткові культури, виявлення творчо обдарованої молоді серед дітей-сиріт і дітей із малозабезпечених сімей.
Завдання фестивалю - виявити творчо обдарованих дітей та юнацтво серед дітей-сиріт, дітей із малозабезпечених сімей і надати їм можливість подальшого творчого розвитку та отримання професійної освіти.
Номінації, в яких відбувався відбір та нагородження лауреатів та дипломантів:
- вокал (підномінації: естрадний і народний);
- хореографія (підномінації: естрадна і народна);
- оригінальний жанр (підномінації: циркове мистецтво та розмовний жанр);
- образотворче мистецтво (підномінації: скульптура, живопис та графіка, художня вишивка ).
На фестиваль з'їхалися обдаровані діти майже з усіх районів Закарпаття. Це учні шкіл – інтернатів, будинків сімейного типу, малозабезпечені учні загальноосвітніх шкіл.
Від нашого району участь у фестивалі взяли: Монда Марія, учениця Біласовицької ЗОШ І-ІІ ст..(естрадний вокал), Латіпов Осман, учень Нижньоворітської школи – інтернату ( естрадний вокал), Касинець Мар’яна, учениця Нижньоворітської школи – інтернату (народний спів), Єсен Ганна, учениця Верхньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст.( художня вишивка), Голузинець Віталій, учень Нижньоворітської школи – інтернату ( живопис). Наші учасники показали досить високу виконавську культуру, хороші вокальні дані. Членами журі вони були відмічені як перспективні і талановиті діти.
На жаль, перемога дісталася не нашим дітям, але у них іще все попереду, адже їм тільки по 13 років. Ну а Осман Латіпов, який у наступному році буде випускником, хоч і не став переможцем на цьому фестивалі, мріє стати музикантом і співаком, адже він грає на багатьох музичних інструментах і має чудові вокальні дані. Напевно, що неймовірно щасливими були б батьки Османа, якби вони були живі. Але, як кажуть, світ не без добрий людей, і напевно знайдуться люди, які зможуть допомогли талановитому хлопцеві. А тепер організатори районного свята «Іде святий Миколай», працівники Центру позашкільної роботи та дитячої творчості, запросили його на гала – концерт переможців районного конкурсу естрадної пісні «Крок до зірок», який відбудеться 19 грудня у районному Будинку культури.
А ми від усієї душі бажаємо йому успіхів.
Усі конкурсанти отримали подарунки від управляння освіти і науки ОДА., а переможці представлятимуть Закарпаття на заключному турі в м. Києві.
Фото з фестивалю
Латіпов Осман на сцені Падіюну
Члени журі конкурсу
Учасники номінації "Естрадний спів" під час нагородження.
Нагородження учасників фестивалю
Члени журі конкурсу
Виступ учасників на сцені Падіюну

Комментариев нет:

Отправить комментарий