воскресенье, 30 декабря 2007 г.

Районний конкурс колядок "Віфлеємська зірка"

Новий Рік - одне із найзагадковіших свят, і не тільки тому, що його очікування й святкування пов’язане зі світом добрих казок і мрій, але ще й тому, що в культурній загальнолюдській традиції це, мабуть, єдина знаменна подія, що протягом століть і щорічно відзначається людьми у всіх країнах і на всіх континентах. Новий рік воістину планетарне свято, яке знають, люблять і з нетерпінням чекають земляни - такі різні у своїх этно-національних традиціях, релігійних переконаннях, історичних і сучасних культурних перевагах, для кого він завжди несе із собою надію на здійснення особистих бажань і планів, а в цілому - на майбутній розвиток людства... до наступного нового року... і далі...
Незважаючи на те
, що Новий рік - одне з небагатьох свят, що об`єднує все людство, за всіх часів у різних народів існували й існують нині свої власні традиції зустрічі Нового року, своя святкова атрибутика, свої традиції у проведенні цього свята.
У нашому селищі Воловець вже традицією є свято «Запалення Новорічної ялинки» в центрі селища. Цього року до цього свята долучилися і освітяни. Оргкомітетом відділу освіти було вирішено провести районний огляд-конкурс дитячих колядницьких груп саме в рамках цього свята.
І ось 29 грудня 0 14.00 год над площею залунали новорічні привітання від ведучих свята – Маріанни Сличко та Василини Чорней, посівальників – Андрія Сличка, Віталія Мадяра, Віктора Романця та Миколи Вакули.
А далі на сцені, яка влаштована на площі селища, біля красуні-ялинки, відбулися справжні новорічно-різдвяні щедрування, віншування та колядування. У конкурсі прийняли участь колядницькі гурти із 14 шкіл району.
Гості селища, а їх цього року чимало, із задоволенням слухали і новорічні щедрівки, і автентичні колядки, які притаманні тільки цій частині Бойківщини.
Третє місце розділии колядницькі гурти Жденіївської ЗОШ І-ІІІ ст.. та Буковецької ЗОШ І-ІІ ст..(Керівники Сивній О.А, Малюта С.І.), друге місце посіли – гурти Завадської та Скотарської ЗОШ І-ІІ ст.(керівники Минда Н.І.,Ковчар Г.І. ).
Перемога дісталася колядницькому гурту із Верхньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст..(Керівники Козик Г.А, Голянич Н.Ю.). Всі призери отримали новорічні подарунки.
Інші учасники колядницьких груп одержали грамоти за активну участь у районному огляд-конкурсі колядок «Віфлеємська зірка» та новорічні сувеніри.
Хоч на вулиці був мороз, діти раділи святу і весело колядували. А для того щоб діти не змерзли, працівники Центру позашкільної роботи організували для них гарячий чай.
Члени журі конкурсу: начальник відділу освіти Марія Полянчич, заступник начальника відділу освіти Леонід Шуста, логопед відділу освіти Магдалина Волошин біля центральної ялинки.
Ведучі свята: Маріанна Сличко, Василина Чорней
Воловець напередодні Нового року
Вручення нагород
Вручення нагород
Колядницький гурт Завадської ЗОШ І-ІІ ст
Колядницький гурт Верхньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст
Колядницький гурт Скотарської ЗОШ І-ІІ ст.

Колядницький гурт Абранської ЗОШ І-ІІ ст


Колядницький гурт Кичірнянської ЗОш І-ІІст.

Комментариев нет:

Отправить комментарий