пятница, 11 мая 2012 г.

Районний конкурс екскурсоводів шкільних музеїв


Відділ освіти Воловецької райдержадміністрації

Наказ  №154

Від  4   травня   2012 року                                                        смт. Воловець

Про підведення підсумків  районного конкурсу
екскурсоводів музеїв при навчальних
 закладах, які перебувають у сфері
управління Міністерства освіти і науки
України
                На виконання наказу відділу освіти від 9.04.2012 р. № 123 «Про проведення районного конкурсу  екскурсоводів музеїв при навчальних закладах, які перебувають у сфері управління Міністерства освіти і науки України» та з метою поліпшення національно-патріотичного виховання, відродження духовності, формування в учнівської молоді поваги до історії  та культури рідного краю, дбайливого ставлення до духовних надбань, розширення і поглиблення знань з історії, народознавства, літератури, та почуття гордості і любові до рідного народу у Центрі позашкільної роботи і дитячої творчості  4 травня 2012 року проведено районний конкурс екскурсоводів.
На конкурс представили своїх екскурсоводів 11 шкільних музеїв. Не взяли участі у конкурсі екскурсоводи із  шкільного музею Буковецької ЗОШ І-ІІ ст.
Юні екскурсоводи представляли свої музеї, розповідали про експозиції та експонати, зібрані в них. Всі учасники конкурсу мали презентації, фотоматеріали, які демонстрували через мультимедійний проектор на екран. Вдало підготували віртуальні екскурсії по своїх музеях юні екскурсоводи із  історико- краєзнавчого музею В.Ворітської ЗОШ І-ІІІ ст. Довгінко Ольга і Деркач Ірина (керівник Козик Г.А.),  кімнати Бойової Слави Лазівської ЗОШ І-ІІ ст. Фуцур Лідія та Дребаль Яна (керівник Голянич Ю.Ю.),  історико- краєзнавчого музею «Верховинська хата» Канорської ЗОШ І-ІІ ст. Карпишинець Іван (керівник Кобрин В.О.), музею Бойової Слави Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст Клепар Руслана та Пітьовка Максим (керівник Шумська О.І.). Справилися із завданням і учні Кичірнянської, Тишівської , Абранської, Гукливської, Підполозянської та Скотарської ЗОШ І-ІІ ст.   
Журі відзначило різноманітність тематики представлених екскурсій, їх дослідницьку та експозиційну цінність, вміння більшості екскурсоводів  доносити  текст до слухачів, показати найцінніше, що є в експозиціях музеїв.   Але певна частина   екскурсій не  відповідала  вимогам, не було синхронізації тексту екскурсоводів  із зображеннями  на  екрані та заминки і читка екскурсії із листа.
На підставі висновків засідання журі,
н а к а з у ю:

1.                  Нагородити грамотами відділу освіти переможців  районного туру конкурсу екскурсоводів музеїв:
                За перше місце – Довгінку  Ольгу та Деркач Ірину, екскурсоводів історико-краєзнавчого  музею  В.Ворітської ЗОШ І-ІІІ ст., керівник Козик Г.А.
                За друге місце -  Фуцур Лідію, Дербаль Яну,  екскурсоводів кімнати Бойової Слави  Лазівської ЗОШ І-ІІ ст., керівник Голянич Ю.Ю.
               За  третє  місце  - Хміль Тетяну, Балан Яну, екскурсоводів музею шкільного лісництва Гукливської ЗОШ І-ІІ ст., керівник Сидоран А.І.
               За третє місце  - Клепар Руслану, Пітьовку Максима, екскурсоводів музею Бойової Слави  Воловецької  ЗОШ І-ІІІ ст., керівник Шумська О.І.
2.      Нагородити за активну участь у районному конкурсі таких екскурсоводів:
Карпишинця Івана, екскурсовода історико-краєзнавчого музею Канорської ЗОШ І-ІІ ст.(Керівник Кобрин В.О.)
В»ячало Лесю, екскурсовода музею Бойової Слави Скотарської ЗОШ І-ІІ ст.(Керівник Беца С.І.)
Годованець Наталію, Легещича Василя, екскурсоводів історико-краєзнавчого музею Підполозянської ЗОШ І-ІІ ст (Керівник Райчинець Ф.Ю.)
Приймич Оксану, екскурсовода краєзнавчого музею Тишівської ЗОШ І-ІІ ст.
Лях Вікторію, екскурсовода краєзнавчого музею Абранської ЗОШ І-ІІ ст, (Керівник Довганинець В.Ю.)
Лютянську Наталію, Щербей Галину, екскурсоводів історико-краєзнавчого музею Кичірнянської ЗОШ І-ІІ ст, (керівник Годованець Г.В.).
3.      Центру позашкільної роботи   та дитячої творчості  організувати  відправлення  переможців на обласний конкурс  екскурсоводів музеїв  11 травня  2012 року в м.Ужгород.
4.                  Відповідальність  за виконання даного наказу покласти на директора ЦПРДТ  Тидір Т.В.










      Начальник відділу освіти                                             В.Попелич

Комментариев нет:

Отправить комментарий