среда, 5 сентября 2012 г.

План роботи ЦПРДТ на 2012-2013 н.р.


План роботи обговорений    на  засіданні педагогічної ради ЦПРДТ та затверджений начальником  відділу освіти Воловецької РДА в установленому порядку



П Л А Н   Р О Б О Т  И

Воловецького районного Центру позашкільної роботи і дитячої творчості
на 2012-2013 навчальний рік



І. ВСТУП
Воловецький  центр  позашкільної  роботи і  дитячої  творчості є комплексним позашкільним навчальним закладом освіти, засновником якого  є Воловецька районна рада та районний відділ освіти Воловецької райдержадміністрації.
Виконуючи закони України  «Про освіту»,  «Про позашкільну освіту», Положення «Про позашкільний навчальний заклад», Концепцію позашкільної освіти, Статут  ЦПРДТ, згідно районної Програми розвитку позашкільної освіти до 2014 року, Статуту Центру, який був затверджений у новій редакції рішенням районної ради від 02.06.11 № 77, педагогічний колектив спрямовував свою роботу на виконання  навчального плану та навчальних програм,  організації навчально-виховного процесу з гуртківцями, проведення районних масових  заходів, забезпечення участі вихованців гуртків та учнів загальноосвітніх шкіл району в різних етапах обласних та Всеукраїнських експедиціях, оглядах, конкурсах, виставках, фестивалях.
Робота  центру  позашкільної  роботи і  дитячої  творчості у 2011-2012  навчальному  році  була направлена  на реалізацію  основних положень освітньої політики  та проблемного питання «Створення умов для розвитку й самореалізації особистості в умовах використання нових педагогічних технологій»,  головною метою якого  було створення сприятливих умов для повноцінного й різнобічного розвитку дітей, становлення творчої особистості, здатної до продуктивної праці на , використовуючи нові і ефективні форми роботи з гуртківцями..
Одним із пріоритетних напрямків своєї діяльності визначено створення комфортного виховного середовища в гуртках, де враховуються інтереси і запити всіх  учасників навчально-виховного процесу та забезпечення оптимальних умов навчання  і виховання  учнівської молоді в Центрі.
Головним напрямком діяльності педагогічного колективу було моральне виховання особистості, забезпечення розвитку й самореалізації кожного вихованця.
Пріоритетними формами  організації навчання в гуртках були такі форми роботи, які сприяли  самостійній, дослідницькій, творчій діяльність гуртківців, підготовки їх  до активної діяльності.
Протягом року у Центрі позашкільної роботи  та дитя­чої творчості гурткову ро­боту спла­новано згідно навчального плану, яким було передбачено 118 годин.
Протягом першого півріччя 2011-2012 н.р.   на гурткову роботу було передбачено 118 годин, що складало 6,5 ставки. З другого півріччя рішенням Воловецької районної ради  введено ще одну ставку керівника гуртків  - 18 годин.
Вся гурткова робота проводилась згідно навчального плану ЦПРДТ, який розроблено на ос­нові типових програм, рекомендованих  Мі­ністерством освіти і науки по двох рівнях – початковому та основному.
Гуртки працювали по та­ких напря­мках як художньо – естетичний, історико - краєзнавчий, еколого – натуралістичний, декоративно  - прикладного мистецтва, технічної творчості, науково-технічний та інші.
Навчально – виховну роботу здійснювали 19 педагогічних працівників, в т.ч сумісники, директор,  методист, педагог-організатор.  У 23  гуртках і 32 групах, які працювали на базі ЦПРДТ, Воловецькій, В.Ворітській, Н.Ворітській , Скотарської,  Верб»язькій,  Н.Ворітській школі-інтернат займа­лось  435 учнів.

Навчально-виховний процес здійснювався диференційовано (відповідно до індивідуальних можливостей, інтересів, нахилів, здібностей  учнів з урахуванням їх віку, психофізичних особливостей, стану здоров`я) з використанням різних організаційних форм роботи.  Серед нетрадиційних форм проведення занять особливе місце займають інтегровані заняття та виховні заходи, яку стимулюють різноманітні форми творчої співпраці гуртківців. Великі можливості розкривають тематичні тижні, виставки та участь у різноманітних конкурсах, фестивалях, науково-дослідницьких експедиціях.
Форми роботи з гуртківцями  підбирають педагоги, враховуючи вік та напрямок роботи гуртка .
Заклад, крім навчально-виховної роботи, займався також контрольно-аналітичною діяльністю за такими  основними напрямками:
- реалізація виховної проблеми Центру через різноманітні форми роботи з вихованцями та  учнівськими колективами загальноосвітніх шкіл району;
- створення умов для навчання та творчого розвитку учнів та педагогів;
- надання методичної, практичної допомоги керівникам гуртків, педагогам-організаторам шкіл району;
-адаптація учнів до навчання в гуртках;
- отримання інформації для педагогічного аналізу;
-  роботи з обдарованими дітьми, МАН;
- відпрацювання системи участі та результативності в районних,  обласних, Всеукраїнських  масових заходах, конкурсах.
Систематично ведеться внутрішній контроль  за станом навчального та виховного процесу, проведенням позашкільних масових заходів. За підсумками цієї роботи проводяться наради при директорові.  Усі матеріали з контролю узагальнюються  в наказах  Центру.
Педколектив постійно співпрацює з школами  району з питань організації дозвілля школярів, їх участі в масових заходах, оглядах, конкурсах, вечорах, підтримує зв’язки з батьками гуртківців, громадськістю, організаціями райцентру, створює нові системи пошуку, розвитку, підтримки юних талантів та обдарувань, надає інформаційно-методичну допомогу педагогічним колективам загальноосвітніх шкіл району, дитячими об’єднанням за інтересами.
Керівники гуртків відвідували батьківські збори в школах, проводили роз’яснювальну та індивідуальну роботу серед школярів, діти та їх батьки запрошувалися на виставки і масові заходи.
Протягом року велась робота з обдарованими дітьми. Продовжила свою роботу Воловецька філія Закарпатського територіального відділення МАН України,  яка створена при ЦПРДТ.  В цьому році 105 учнів мали можливість вести свої дослідження у 4 відділеннях та 7 секціях, що працювали у  В.Ворітській, Воловецькій, Н.Ворітській ( гурток картоплярства ЦПРДТ),  Скотарській, Лазівській ЗОШ. На базі ЦПРДТ було проведено районний етап Всеукраїнського конкурсу захисту науково-дослідницьких робіт, в якому взяли участь 12 вихованців із вищезгаданих шкіл. На обласному етапі конкурсу захисту  3 учні із  Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст. стали переможницями, посівши другі і треті місця.
Протягом року добре зарекомендували себе художні колективи – хореографічний, естрадного співу, театральний, фольклорний. Вони брали участь у районних та обласних святах, конкурсах, концертах  – районному святі до Дня молоді, обласному святі «Дзвінкі перлини Верховини», районному святі Дня працівника освіти,  районному святі до 8-Березня,  запаленні Новорічної ялинки,  районному зборі лідерів учнівського самоврядування, районному святі до Дня захисту дітей.
Колектив «Європа+» районної асоціації лідерів учнівського врядування, який працює на базі Центру,  на обласному конкурсі на кращу команду лідерів Закарпаття зайняв перше місце, а капітан команди, голова РАЛУВ «Європа+» взяв участь у роботі республіканської школи лідерів у м.Києві.
Вихованці гуртків  декоративно-прикладного та образотворчого  мистецтва – художньої вишивки, виготовлення іграшок-сувенірів, бісероплетіння, різьби по дереву    приймали участь у районних,  обласних, Всеукраїнських  виставках дитячої та юнацької  творчості «Люби і знай свій край», «Новорічний подарунок», Всеукраїнського конкурсу «Годівничка», Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Безпека  та мир в Україні»,  «Податки очима дітей», «Зелена планета», «Хліб очима дітей», «Великодні візерунки», виробів з кераміки, початкового технічного моделювання, фітодизайну,  де вибороли почесні 1, 2 і 3 місця  і нагородженні численними грамотами та дипломами.
Крім того, вихованці та учні шкіл, які були переможцями районних етапів конкурсів стали переможцями і обласних:
-   у обласному етапі Всеукраїнської   виставки  дитячої та юнацької  творчості «Люби і знай свій край», вихованці та учні шкіл району вибороли  : перше місце у номінації декоративний розпис та народний живопис вихованка гуртка образотворчого мистецтва Сенько Іванна, керівник Лопіт Л.О.,   10 других місць – це вихованці гуртків «Різьба по дереву», образотворчого мистецтва, моделювання іграшок-сувенірів ЦПРДТ, учні Жденіївської, Н.Ворітської ЗОШ І-ІІІ ст, школи-інтернату, Канорської, Біласовицької , Гукливської   та 9 третіх місць-вихованці ЦПРДТ,  учні Підполозянської, Скотарської,  Жденіївської , Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст. з різних номінацій,
-   у обласній новорічно-різдвяній   виставка «Новорічна композиція» - 7 вихованців гуртків образотворчого та декоративно – прикладного мистецтва, виготовлення іграшок –сувенірів та художньої вишивки стали переможцями і нагородженні дипломами;
-   вихованка гуртків Центру Бабецька Вікторія у відкритого обласному конкурсу з фітодизайну «Зимові фантазії» виборола почесне перше місце.
-   вихованці екологічного гуртка з  проектом «Озеленення території Центру позашкільної роботи» взяли участь обласному етапі Всеукраїнського конкурсу з квітникарства та ландшафтного дизайну «Мальовнича країна –футбольна країна» , в якому зайняли друге місце,
-   юні екологи із Н.Ворітської школи – інтернату(Керівник Балецька Т.Ф.) взяли участь у обласній учнівську конференцію  “Мій рідний край – моя земля”, де також вийшли переможцями –СаладьПавліна, зайняла перше місце серед юних дослідників Закарпаття.
-   представник команди «Європа +» районної асоціації лідерів учнівського врядування  Іван Карпишинець у обласному  конкурсі   «Чи знаєш ти Європу» серед районних організацій учнівського врядування  зайняв  друге  місце;
-   у обласному етапі Всекраїнської виставки з бісероплетінняПреше місце у своїй віковій категорії зайняли Синчук Тетяна, вихованка  гуртка «Бісероплетіння», керівник Брунцвик В.В. та учениця  –Воловецької  ЗОШ І-ІІІ ст. Попова Андріана, керівник Вівчар Л.М.,
Друге місце -  – вибороли учні В.Ворітської та Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст,
третє – вихованці ЦПРДТ, Лазівської а Абранської ЗОШ І-ІІ ст. ;
-   у обласному етапі Всеукраїнської виставки – конкурсу робіт учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання  друге місце виборола  Лапко Мирослава, учениця  Канорської ЗОШ І-ІІ ст, треті – учні Канорської та Підполозянської ЗОШ І-ІІ ст.;
-   команда екологічної просвіти з Канорської ЗОШ І-ІІ ст. зайняла друге місце на обласному етапі  ХІ Всеукраїнського  конкурсу колективів екологічної просвіти;
-   у Обласній  відкритій  виставці  листівок до Дня Святого Валентина -  перше місце – Бурдюх Марина, вихованка гуртка «Художня вишивка» ЦПРДТ, керівник Фензь М.В., третє місце -  колектив гуртка декоративно-прикладного мистецтва   ЦПРДТ, керівник Гулович Л.В.
-   у Обласній  відкритій  виставці  робіт з кераміки до Міжнародного жіночого дня 8 Березня – гурток декоративно-прикладного мистецтва Центру, керівник Лопіт Л.О. зайняв друге місце. ;
-   у обласному конкурсі юних екскурсоводів учні В.Верхньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст. зайняли друге місце.

Вихованцями гуртків історико-краєзнавчого та туристсько – краєзнавчого  напрямку велась робота по збору експонатів та документів для краєзнавчого музею Центру, проводились  одноденні та двохденні походи з метою вивчення рослинного та тваринного світу та навчання молоді складати маршрути походів, орієнтуватися на місцевості.
Центром позашкільної роботи розроблено план районних масових заходів на 2011-2012 н.р., які  проводилися протягом року. Це свята, конкурси , виставки, огляди, конференції.  Серед них: районні свята - до  Дня працівників освіти, Дня захисту дітей. Було проведено  районні огляди -  конкурси – юних екскурсоводів, колективів екологічної просвіти , районні етапи Всеукраїнських  та обласних конкурсів, фестивалів та експедицій – це  огляд-конкурс  юних екскурсоводів, конкурс науково-дослідницьких робіт   “Юний дослідник” ( 4-6 кл.), «В об»єктиві натураліста»,  експедицій  «Історія міст і сіл», «Моя Батьківщина – Україна». Організовувались і проводились районні виставки -   декоративно-прикладного мистецтва  “Люби і знай свій край”, відкрита виставка з фітодизайну «Зимові фантазії», новорічно-різдвяній   виставка «Новорічна композиція»,  великодна виставка з бісероплетіння  «Великодні візерунки», виставки дитячої творчості «Податки очима дітей», «Годівничка»,  малюнка «Зоологічна галерея» та інші.
З ініціативи ЦПРДТ у районі створені і діють шкільні музеї, які одержали відповідні свідоцтва про реєстрацію. Таких музеїв налічується 12.
Шкільні музеї стали центрами виховної роботи по патріотичному вихованню школярів, науково-дослідницькій та пошуковій роботі а також для численних туристів, які мають бажання ознайомитися з історичним минулим нашого краю.
Ефективність проведення масових заходів сприяє поширенню кращого педагогічного досвіду з організації навчально-виховної діяльності.
Педагогічній колектив закладу постійно працює над підвищенням методичного рівня навчальної та виховної роботи. З цією метою проводиться інформування про результати наукових досліджень і передового педагогічного досвіду в галузі педагогіки та психології, теорії викладання, ознайомлення із застосуванням сучасних методів навчально-виховного процесу, надання дійової допомоги в удосконаленні професійної підготовки педагогів.
На постійній основі працює школа педмайстерності педагогів-організаторів та керівників гуртків.  В її межах пройшли «круглі столи» за різноманітними темами  та відповідні майстер –класи.
Крім того, на базі Центру діють методоб»єднання педагогів-організаторів та керівників гуртків, семінар керівників шкільних музеїв. Проводились методоб»єднання на базі Верб»язької ЗОШ І-ІІ ст, ЦПРДТ  ( педагоги – організатори), семінар керівників шкільних музеїв у Верхньоворітській ЗОШ І-ІІІ ст, керівників гуртків в ЦПРДТ.

Методична робота була спрямована на підвищення професійної кваліфікації і загальної культури педагогічних кадрів, здійснювалась на основі вивчення  складу педагогів та вихованців, результативності навчально-виховного процесу. Методична робота координувалась за нормативними документами управління освіти і науки, ЗІППО,  районного методичного кабінету.
Для керівників гуртків, педагогів-організаторів, класних керівників, класоводів  проводяться  консультації з організації навчально-виховної роботи з учнями різних вікових категорій.
Методистом  ЦПРДТ були підготовлені накази та положення про районні масові заходи, розроблені сценарії свят та концертів, підготовлено методичні рекомендації  для керівників гуртків по впровадженню нових педагогічних технологій в гурткову роботу,  методичні поради керівникам походів для вихідного дня по Воловеччині.
У методичному кабінеті Центру створено  банк даних обдарованих дітей району,  відеопокази та презентації проведених методичних об’єднань педагогів-організаторів, відкритих занять гуртків Центру, масових районних свят, фестивалів, конкурсів.
З метою контролю за роботою гуртків, проведенням масових заходів директором та методистом центру відвідувалися заняття гуртків та на­да­валась методична допомога.
Робота Центру позашкільної роботи висвітлювалась у районній газеті “Голос Верховини” .
Адміністрацією ЦПРДТпевна увага приділяється зміцненню матеріально-технічної бази, поповненню її обладнанням, навчальними та наочними посібниками, ремонту навчальних кабінетів.  Проведена підготовка до опалювального сезону. З метою теплозбереження були замінені вікна та вхідні і запасні пожежні двері в коридорі та фойє, санвузлі.   Проведений ремонт санвузлаіз заміною сантехніки, труб водопостачання та каналізації.  Співробітниками Центру  було проведено  поточний ремонт  коридорів та фойє Центру.
За вимогами пожежної безпеки у Центрі   встановлено   вогнегасники  (  та обладнано стенд  з обладнанням для пожежогасіння.
Для оперативного вирішення питань та спільною роботою з документами, використання мережі  Інтернет для роботи гуртків у Центрі встановлено точки доступу вайфай. 
У Центрі  позашкільної роботи   постійно оновлюється власний веб-сайт http://volovetscentre.blogspot.com, де розміщуються нормативно-правові документи, методики, організаційно-масові заходи, оголошення, новини, фотогалерея і наші перемоги.
Для використання у навчально-виховній роботі  постійно оновлювалось матеріально-технічне обладнання для гуртків за рахунок спонсорів. Так використовуються  3 магнітні дошки, ксеропіювальний апарат, напівм’які стільці, отримані  від управління освіти і науки Закарпатської ОДА,  набори лижного спорядження від селищного голови смт.Воловець.
Приміщення ЦПРДТ відповідає потребам позашкільного закладу,            використовується раціонально. Кабінети забезпечені необхідними меблями та обладнанням.
Адміністрація закладу приділяє значну увагу питанням збереження майна, дотримання санітарно-гігієнічних норм. Забезпечено нормальні умови функціонування всіх систем життєзабезпечення ЦПРДТ.
В той же час треба відзначити недоліки  та невирішені  проблеми щодо      розвитку та удосконалення  навчально-виховної та адміністративно – господарської   роботи, на які необхідно направити зусилля колективу у 2012-2013 н.р.
Зосередити увагу керівників гуртків на збільшення кількості вихованців     у гуртках, збереженні контингенту  гуртківців, використовуючи різноманітні   традиційні, нетрадиційні  і інноваційні форми, методи і засоби роботи .
Сприяти підвищенню  професійного рівня  педагогічних працівників через  перепідготовку кадрів  при   Закарпатському  обласному інституті післядипломної педагогічної освіти, різного рівня семінарів, методичних об’єднань, обміну досвідом, педагогічних майстерень, майстер-класів тощо. Підвищити темпи підготовки педагогів до застосування інформаційних та інноваційних технологій  у педагогічному процесі.
          Посилити роботу з вивченням та узагальненням передового досвіду роботи.
Серед інших недоліків: недостатнє матеріально-технічне  забезпечення ЦПРДТ , а також болючим є питання капітального  ремонту даху та поточного  ремонту класнихприміщень  та залу для занять хореографічногогуртка.
Залишається  невирішеними питання грошової  та експертної  оцінки  зміненої  земельної  ділянки Центру.

Основні  положення освітньої політики закладу у 2012 – 2013 н. р. :
·  виконання заходів Державної цільової програми розвитку позашкільної освіти на період до 2014 року (розпорядження Кабінету Міністрів України від 5 жовтня 2009 р. № 1260-р.);
·  забезпечення безперервності та наступності навчання і виховання;
·   гармонійне поєднання інтересів особистості, суспільства, держави у питаннях творчого та інтелектуального розвитку дітей і молоді;
·   спрямування педагогічних технологій, інноваційних процесів на особистість дитини, на розкриття її здібностей, на задоволення інтересів і потреб у самовизначенні, на орієнтацію підростаючого покоління на здоровий спосіб життя.
Актуальними питаннями цього навчального року є:
·                                            пошук шляхів ефективної реалізації завдань позашкільної освіти, визначених відповідними нормативно-правовими документами;
·                                            впровадження особистісно-орієнтованих технологій у навчально-виховний процес позашкільного навчального закладу;
·                                            залучення педагогів до творчої діяльності та дослідно-експериментальної роботи;
·                                            модернізація системи науково-методичної роботи на основі інноваційних технологій, удосконалення навчальних програм, змісту, форм та методів навчання і виховання, впровадження інноваційного досвіду в практику роботи позашкільних навчальних закладів.

У 2012-2013 н.р. Центр позашкільної роботи та дитячої творчості   планує:
·         Продовжити роботу над проблемою  «Створення умов для розвитку й самореалізації особистості в умовах використання нових педагогічних технологій»;
·         розпочати роботу над науково-методичною  проблемою  «Формування громадянської свідомості учнівської молоді»,    обраною  і затвердженою педколективом  Центру  на засіданні педраді;
·         продовжити роботу з виконання заходів МОН України, управління освіти і науки закарпатської ОДА, відділу освіти Воловецької РДА;
·         здійснювати роботу із збереження контингенту гуртків та залучення дітей з малозабезпечених сімей та неблагополучних сімей, дітей схильних до правопорушень  до занять в гуртках і творчих об’єднаннях  з метою  формування всебічно розвиненої особистості, задоволення   потреб учнівської молоді у творчій реалізації, професійному  самовизначенні  засобами позашкільної роботи;
·         продовжити роботу щодо програмно-методичного забезпечення позашкільного закладу з різних профілів і напрямків роботи гуртків та творчих об’єднань;
·         продовжити поповнення  інформаційного  банку  даних  обдарованих дітей району;
·         впроваджувати сучасні інноваційні технології у навчально-виховний процес ЦПРДТ та здійснювати їх науково-методичне забезпечення;
·         з метою соціальної адаптації та реабілітації дітей-інвалідів, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, продовжити роботу щодо охоплення їх позашкільною освітою;
·         розпочати  роботу щодо залучення до співпраці благодійних фондів та організацій;
·         продовжити роботу щодо проведення заходів популяризації та пропаганди здорового способу життя серед дітей і молоді;
·         продовжити роботу щодо організації відпочинку і оздоровлення учнівської молоді та поєднання її з одночасним проведенням масових заходів;
·         виявляти та розвивати  нетрадиційні технології навчально-виховної діяльності серед учнівської молоді Центру.


ІІ.ОРГАНІЗАЦІЯ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНОГО ПРОЦЕСУ В ЗАКЛАДІ
п/п
Зміст заходів
Термін виконання
Відповідальний
за виконання
2.1
Ознайомлення працівників та вихованців Центру з правилами внутрішнього трудового розпорядку.
протягом
вересня
Тидір Т.В.
2.2
Наповненість навчальних груп визначити згідно Положення про ПНЗ, відповідно профілю, можливостей організації навчально-матеріальної бази, пропускної можливості робочих кабінетів, гуртків.
вересень
Тидір Т.В.
2.3
Провести розподіл та закріплення за педагогами робочих приміщень. Провести інструктажі по правилах техніки безпеки, правилах протипожежної безпеки, видати наказ.
серпень
Тидір Т.В.
2.4
Довести до педагогів зміни та доповнення до посадових, функціональних обов'язків.
вересень
Тидір Т.В.
2.5
Скласти робочий навчальний план на 2012-2013 н.р.згідно Типових навчальних планів, затверджених наказом МОН України  № 676 від 22.07.2008 р.
вересень
Рудейчук М.М.
2.6
Проводити консультації для керівників гуртків Центру та педагогічних працівників загальноосвітніх шкіл  району.
Протягом року
Рудейчук М.М.
2.7.
Провести перші гурткові заняття у навчальних групах закладу за темою «Крок до здорового способу життя»
1вересня
15 вересня
Керівники гуртків
2.8.
Здійснити  програмне забезпечення гуртків згідно вимог МОН України.Розглянути на методичній раді та затвердити адаптовані та авторські програми та  плани роботи керівників гуртків
вересень
Рудейчук М.М.
2.9.
Провести комплектацію груп гуртків Центру.
З цією метою:провести у школах району пропаганду діяльності гуртків через оголошення, проспекти, відвідування сайту ЦПРДТ.
Провести конкурсний відбір на гуртки мистецького спрямування.



До 15 вересня
Керівники
гуртків
2.10.
Скласти угоди з керівниками навчальних закладів, на базі яких працюватимуть гуртки
До 15 вересня
Тидір Т.В.
2.11.
Скласти та затвердити розклад занять.
До 20 вересня
До 15 січня
Рудейчук М.М.
2.12.
Забезпечити збереження контингенту в дитячих об’єднань протягом навчального року, своєчасне надання гуртківцям глибоких і якісних знань, дотримання вихованцями правил поведінки та вимог техніки безпеки під час навчально – виховного процесу
постійно
Керівники гуртків
2.13.
Продовжити роботу по формуванню банку даних обдарованих дітей району
"Обдарованість"
постійно
Чорней Л.В.
2.14.
Скласти списки дітей соціальнонезахищенних: дітей з особливими потребами, сиріт, напівсиріт, з неблагополучних сімей, що є членами гуртків.
вересень
Керівники гуртків
2.15.
Забезпечити організоване залучення школярів до участі у масових заходах, конкурсах, виставках, фестивалях.
протягом року
Керівники гуртків
2.16
Своєчасно і заздалегідь надсилати листи, накази відділу освіти  директорам шкіл про проведення  районних масових заходів.
протягом року
Рудейчук М.М.
2.17
Регулярно надавати методично – інформаційну допомогу педагогам загальноосвітніх закладів.
педагогам-організаторам,
керівникам шкільних музеїв,
керівникам гуртків МАН,
 керівникам гуртків

Протягом року
Рудейчук М.М.
2.18
Скласти план проведення масових заходів з вихованцями Центру на періоди весняних, літніх, осінніх та зимових канікул
За окремим планом
Чорней Л.В.
2.19
Підготувати  перелік орієнтовних районних  масових заходів на рік
До 16 вересня
Рудейчук М.М.
2.20
Включити в плани гурткової роботи навчальні заняття і масові заходи з питань охорони праці школярів та пропаганди здорового способу життя і безпеки життєдіяльності неповнолітніх.
Вересень
січень
Керівники гуртків
2.21.
Організувати проходження працівниками закладу медичного огляду.
До 15 вересня
Тидір Т.В.
2.22.
Створити раду гуртківців
До 1 жовтня
Чорней Л.В.
2.23.
Організувати проведення навчальних, науково – пізнавальних  екскурсій з гуртківцями по рідному краю.
Протягом року
Чорней Л.В., керівники гуртків
2.24.
Здійснювати контроль за роботою педагогів, які атестуються 2012-2013н.р., вивчати систему їх роботи.
Протягом року
Тидір Т.В.,
Рудейчук М.М.
2.25.
Проводити перевірку стану наповненості та збереження навчальних груп, гуртків, творчих об'єднань
Протягом року
Тидір Т.В.,
Рудейчук М.М.
2.26.
Провести такі заходи відповідно Положення про атестацію:
-  створити атестаційну комісію;
-  затвердити списки педагогів, які атестуються;

Відповідно до плану атестації
Тидір Т.В.

2.27.
Провести засідання атестаційної комісії.

До 25.09

Атестаційна комісія
2.28.
Здійснювати вивчення системи роботи педагогів що атестуються, згідно плану.

Протягом року
Атестаційна комісія
2.29.
Проводити педагогічний аналіз результативності навчально-виховного процесу гуртків.
Розглядати питання на нараді при деректору
Тидір Т.В.,
Рудейчук М.М.
2.30.
Вести постійний внутрішній контроль за станом навчально-виховного процесу, з наступним аналізом. 
Протягом року
Тидір Т.В.,
Рудейчук М.М.
2.31.
Регулярно поповнювати Сайт закладу новою інформацією.
Протягом року
Рудейчук М.М.
2.32.
Регулярно висвітлювати діяльністьЦПРДТ у районній газеті «Голос Верховини»
Протягом року
Пед.працівники
2.33.
Здійснити передплату періодичної преси та фахових журналів.
Листопад-грудень
Тидір Т.В.
2.34.
Протягом зимового періоду часу дотримуватись температурного режиму. Дотримуватися режиму І норм освітлення робочих кімнат гуртків. 
Жовтень - квітень
Чорней Ю.І.
2.35
Проводити вологе та сухе прибирання робочих приміщень.
постійно
Дем»яник М.А.





ІІІ.НАУКОВО-МЕТОДИЧНА РОБОТА З КАДРАМИ


п/п
Зміст заходів
Термін виконання
Відповідальний
за виконання
3.1
Забезпечити діяльність педагогів закладу програмовим матеріалом, науково-методичними матеріалами, матеріалами з досвіду роботи.
серпень
вересень
Рудейчук М.М.
3.2
Надати допомогу педагогам закладу в плануванні навчально-виховного процесу, відповідно вимог Положення про ПНЗ.
Серпень
вересень

3.3.
Доводити до відома педпрацівників закладу результативність навчально-виховного процесу, проведення культмасових заходів, участь у обласних виставках, конкурсах, конференціях і т .д.
Протягом року
Рудейчук М.М.
3.4

Підготувати і направити в загальноосвітні школи орієнтовний перелік Всеукраїнських, обласних та районних масових заходів,  запланованих на 2012-2013н.р.
До 15 вересня
Рудейчук М.М.
3.5
Продовжити роботу над проблемою  «Створення умов для розвитку й самореалізації особистості в умовах використання нових педагогічних технологій».

Протягом року
Тидір Т.В.,
Рудейчук М.М.
3.6
Розпочати роботу над науково-методичною  проблемою  «Формування громадянської свідомості учнівської молоді»
Протягом року
Рудейчук М.М.
3.7
Вивчення перспективного педагогічного досвіду педагогів-організаторів та керівників гуртків. Поповнення банку даних ППД з питань виховної роботи
Протягом року
Рудейчук М.М.
3.8
З метою підвищення рівня професійної майстерності, обміну педагогічним досвідом підготувати і розповсюдити в освітніх закладах району методичні розробки, рекомендації, поради, сценарії заходів, інструктивно – методичні листи з питань виховної  роботи з учнівською молоддю.
Видрукувати  У Інформаційному віснику ЦПРДТ.

Протягом року
Рудейчук М.М.
3.9.
З метою підвищення кваліфікації педагогічних працівників різних категорій організувати :
  • Методичне об’єднання педагогів – організаторів;
  • Методичне об’єднання керівників гуртків – науково-технічного та художньо-естетичного профілю;
  • Семінар для керівників шкільних музеїв;
  • Семінар для керівників гуртків МАН

Протягом року згідно окремих планів занять
(додатки )
Рудейчук М.М.
3.10
 Для навчання молодих педагогів та удосконалення педагогічної майстерності організувати  заняття:
·         школу передового педагогічно досвіду для керівників гуртків;
·         школу педагогічної майстерності педагога-організатора
Протягом року
(Один раз в місяць за планом, додаток)
Рудейчук М.М.
3.11
Підготувати  методичні розробки занять гуртків  за визначеними темами
Протягом року
Рудейчук М.М.
3.12
Упорядкувати каталог видань, преси,Інтернетресурсів ,  що містять сценарії, масові заходи, виховні години та свята
Протягом року
Рудейчук М.М.
3.13
Поповнювати методичну бібліотечку літературою з метою надання можливості користування нею усім педагогічнимпрацівникам району
Протягом року
Рудейчук М.М.
3.14.
Розробити анкети та провести діагностичне анкетування вихованців гуртків Центру і підготувати аналіз,  результати, висновки
жовтень
Рудейчук М.М.
Чорней Л.В.

3.15
Розробити Положення про творчі групи та майстер-класи у Центрі позашкільної роботи.
жовтень
Рудейчук М.М.

3.16
Розробити Положення про портфоліовихованців та педагогів Центру .
квітень
Рудейчук М.М.

3.17
Надання практичної та консультаційної допомоги педагогам-організаторам, керівникам музеїв та гуртків загальноосвітніх шкіл з питань організаційно-масової та навчально-виховної роботи з виїздом на місця.

Протягом року
Тидір Т.В.
Рудейчук М.М.
3.18.
Продовжити співпрацю із Закарпатським обласним еколого-натуралістичним центром, Закарпатським Центром туризму, краєзнавства, екскурсій та спорту учнівської молоді, Закарпатським Центром науково-технічної творчості учнівської молоді,   Закарпатським ІППО з метою підвищення кваліфікації педкадрів та спільної роботи з обдарованою молоддю.
Протягом року
Рудейчук М.М.
3.19
3 метою навчання педпрацівників, поширення ППД та втілення його в практику роботи, підготовки до атестації, провести відкриті заняття в гуртках Центру
(Згідно графіка)
Керівники гуртків
3.20
Атестація педагогічних працівників Центру
·         Затвердити план роботи атестаційної комісії.
·         Провести організаційне засідання атестаційної комісії розподіл доручень.
·         Ознайомитися із заявами керівників, що мають проходити чергову атестацію.
·         Опрацювати Типове положення про атестацію педагогічних працівників та додатки до нього
·         Скласти графік проведення атестації та проводити роботу згідно нього
·         Вивчити роботу керівників гуртків , що атестуються:


·         Заслухати творчі звіти керівників гуртків, провести атестацію робочих місць.
·         Підготувати атестаційні листи.
·         Вивчити, оформити досвід роботи керівників гуртків.
·         Провести підсумкове засідання атестаційної комісії по встановленню кваліфікаційних категорій


Вересень

Вересень

жовтень
жовтень
жовтень-березень
жовтень-
березень


жовтень-березень
жовтень-березень
березень

Голова атестаційної комісії

Члени комісії

Члени комісії

Секретар комісії

Члени комісії
Члени комісії
Голова атестаційної комісії

Секретар комісії
Члени комісії, секретар комісії
Голова атестаційної комісії
3.21
Консультації для молодих  керівників гуртків.
протягом року
Рудейчук М.М.
3.22
Систематизувати методичні матеріали, зібрані у методичному кабінеті Центру.
Постійно
Рудейчук М.М.
3.23
Продовжити підбір  бази даних інформаційних і нормативно-правових документів, матеріалів Міністерства освіти і науки України з функціонування позашкільної  освіти, створити базу даних на електронних носіях.
Постійно
Рудейчук М.М.
3.24.
Брати участь у підготовці заходів відділу освіти на виконання документів вищестоящих органів
Протягом року
Тидір Т.В.
Рудейчук М.М.
3.25.
Продовжити реєстрацію досягнень гуртківців Центру.
Протягом року
Чорней Л.В.
3.26.

Провести творчі звіти методичних об’єднань Центру.
травень
Рудейчук М.М.
3.27.

Проводити засідання методичної ради .
Згідно з планом
(додаток)
Рудейчук М.М.
3.28.
Організувати та провести творчі звіти педагогів, які атестуються.
лютий
Рудейчук М.М.
2.29
Провести огляд шкільних музеїв та провести їх атестацію.
лютий
Рудейчук М.М.
3.30.
Ведення  облікової документації: (журнал щоденного обліку роботи, журнал реєстрації консультацій, журнал відвідування занять, журнал готових дитячих робіт  та ін..
постійно
Рудейчук М.М.
Чорней Л.В.
3.31


Провести  районних етап Всеукраїнського конкурсу  «Джерело творчості» у номінації «Керівник гуртка», кращі роботи направити на обласний етап конкурсу.
грудень
Рудейчук М.М.

3.32.
Провести  районний конкурс педагогічної майстерності педагогів -_організаторів
«Світ творчості».
 квітень
Рудейчук М.М.
                  23.33.
Провести  конкурс педагогічної майстерності керівників гуртків.
травень
Рудейчук М.М.
ІV. ВИХОВНА ТА ПОЗАКЛАСНА РОБОТА В ЗАКЛАДІ

п/п
Зміст заходів
Термін виконання
Відповідальний
за виконання

4.1.

Організувати проведення районних масових заходів: оглядів, конкурсів, конференцій, олімпіад, виставок, ігор, свят.
Методичне забезпечення (Підготовка наказів, положень іт.д.)
Протягом року
Тидір Т.В.
Чорней Л.В.
Рудейчук М.М.

4.2.
Провести  свято «День відкритих дверей» у ЦПРДТ.
15 вересня
Чорней Л.В.

4.3.
Районний конкурс поетів  «Струни душі»
Вересень
Рудейчук М.М.

4.4.
Участь гуртківців Центру у Європейському тижні мобільності.
Вересень
(Згідно плану Воловецької селищної ради)
Чорней Л.В.

4.5.
Участь колективів художньої самодіяльності у святковому концерті, присвяченому Дню працівника освіти.
жовтень
Чорней Л.В.
Керівники гуртків естетичного профілю

4.6.
Районна виставка з фітодизайну «Золота осінь».
жовтень
РМК відділу освіти
Могорита К.В.

4.7.
Дитяче свято «Осінь золота».
жовтень
Чорней Л.В.
Щур А.С.

4.8.
Участь хореографічного колективу у Всеукраїнському конкурс«ПАДИЮН-ЄВРО-ДАНС 2012».
жовтень
Райчинець В.М.

4.9.
Відкрита районна виставка з ори гамі  та паперопластики «Місто оригамі».
жовтень
Чорней Л.В.
Буцко Н.М.

4.10.
Учнівська конференція  по Всеукраїнській
експедиції «Моя Батьківщина –Україна»
листопад
Тидір Т.В.

4.11
Районний конкурс  науково-практичних  робіт  за підсумками обласної  туристсько-краєзнавчої експедиції «Пізнай свою країну».
листопад
Тидір Т.В.
Фензь М.В.

4.12.
Районний збір школи лідерів.
Листопад
Грудень
Квітень
Чорней Л.В.

4.13.
Районний відкритий конкурс з фітодизайну «Зимові фантазії»
листопад
Чорней Л.В.

4.14.
Районний конкурс малюнків «Мої права»
листопад
Рудейчук М.М.
Гулович Л.В.

4.15.
Дитячий ранок «У гостях у казки».
листопад
Гулович Л.В.
Щур А.С.

4.16
Участь гуртківців у акції «Запали свічку» , присвячену Дню па́м'яті жертв голодомо́рів .



4.17.
Інтелектуально – розважальні ігри
І раз в місяць
Чорней Л.В.

4.18.
Районне свято «Іде святий Миколай»
грудень
Чорней Л.В.

4.19.
Районний конкурс талановитих дітей «Верховина має талант»
грудень
Оргкомітет

4.20
Районний  конкурс –захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України
грудень
Відділ освіти
Тидір Т.В.

4.21.
Районний етап Всеукраїнської виставки –конкурсу декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край»
грудень
оргкомітет

4.22
Проводити підсумкові конкурси, змагання, виставки, концерти серед вихованців Центру
Грудень
травень
Тидір Т.В.
Керівники гуртків

4.23
Забезпечити участь вихованців  Центру в обласних, Всеукраїнських масових конкурсах, конференціях, виставках і та ін..згідно умов проведення.
протягом року
Тидір Т.В.
Рудейчук М.М.
Керівники гуртків

4.24
Новорічне дитяче свято
грудень
Чорней Л.В.

4.25.
Масова робота в канікулярний зимовий час.(за окремим планом роботи)
січень
Чорней Л.В.
Керівники гуртків

4.26.
Районний конкурс колядок та щедрівок.
січень
Відділ освіти
Рудейчук М.М.

4.27.
Районна відкрита виставка листівок до Дня святого Валентина.
січень
Чорней Л.В.

4.28.
Свято до Дня святого Валентина.
лютий
Чорней Л.В.
Щур А.С.

4.29.
Районний конкурс екскурсоводів шкільних музеїв.
лютий
Рудейчук М.М.

4.30.
Районна відкрита виставка  бісероплетіння«Великодні візерунки»
лютий
Чорней Л.В.
Брунцвик В.В.

4.31.
Районний етап Всеукраїнської Акції «Годівничка»
березень
Рудейчук М.М.
Могорита К.В.

4.32.
Участь  колективів та окремих виконавців у святковому концерті, присвяченому 8  Березня.
березень
Керівники гуртків

4.33.
Свято зустрічі весни.
березень
Чорней Л.В.

4.34
Районний конкурс «Податки очима дітей»
Березень
Податкова інспекція, ЦПРДТ

4.35
Районний  тур
профорієнтаційного фестивалю
 Закарпатської Ліги КВК
на тему «Поринь у світ професії»
квітень
Відділ освіти, ЦПРДТ
Районний центр зайнятості

4.36
Всеукраїнський конкурс експериментально-дослідницьких робіт із природознавства та біології (9-11 років);
(заочний)
Березень-квітень
Відділ освіти, ЦПРДТ


4.37
Районний  етап Всеукраїнського  конкурсу  колективів екологічної просвіти
квітень
Відділ освіти, ЦПРДТ


4.38
Районний
конкурс юних фотолюбителів
“Моя Україно!”

квітень
Відділ освіти, ЦПРДТ


4.39
Дитяче свято та виставка робіт «Світлий празник Великодний»
травень


4.40
Трудові акції та суспільно-корисна робота «Турбота молоді тобі, Україно»:
Протягом року
Керівники гуртків

4.41
Природоохоронні акції :„3елений паросток майбутнього", "День Землі", "День Довкілля", "Дерево-житгя", "До чистих джерел", "Чиста планета", "Ріки мого дитинства", «Ліси для нащадків»,екологічні стежки та інші
Протягом року
Керівники гуртків

4.42
Трудові акції: «Плекаємо сад», «Дослідницький марафон», «Юннатівський зеленбуд», «Парад квітів біля школи»
Березень-листопад
Керівники гуртків

4.43
Районний зліт дитячих об»єднань та організацій, присвяченого Дню Перемоги
травень
Відділ освіти , ЦПРДТ

4.44
Участь художніх колективів Центру у святі до Дня Перемоги.
травень
Чорней Л.В.

4.45
Районне свято до Дня захисту дітей
Червень
ЦПРДТ

4.46
Проводити  регулярно тематичні бесіди, спілкування в гуртках, присвячені патріотичному і національному вихованню, знаменним датам, бесіди з правових питань, питань моралі та культури.
постійно
Керівники гуртків

4.47
На заняттях гуртків впроваджувати в практику нові форми і методи навчання: ситуаційно-рольові ігри, брейн-ринги, вікторини, моделювання екстремальних ситуацій і можливі шляхи виходу з них; завдання, розв’язання яких потребує міжпредметних знань та особистого досвіду тощо.
постійно
Керівники гуртків

4.48
Проводити  регулярно бесіди щодо здорового способу життя.
постійно
Керівники гуртків

4.49.
З метою посилення роботи з профілактики наркоманії, токсикоманії, алкоголізму, паління та СНІДу, захворювання туберкульозом регулярно проводити бесіди та інші інформаційно-освітні заходи з гуртківцями, включаючи дану тематику до планів виховної  роботи гуртків.
постійно
Керівники гуртків





V. КООРДИНАЦІЯ УПРАВЛІННЯ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИМ ПРОЦЕСОМ

п/п
Зміст заходів
Термін виконання
Відповідальний
за виконання

5.1
Перевірка   ведення   обліку   і   зберігання   вхідної  та   вихідної документації закладу.
постійно
Тидір Т.В.

5.2
Організація координаційно-методичної роботи та виконання працівниками закладу заходів щодо удосконалення навчально-методичної діяльності та навчально-виховної роботи.
постійно
ТидірТ.В.

5.3
Підготовка  та   проведення   педагогічних   і   методичних   рад   та виробничих    нарад    з    питань    удосконалення    координаційно-методичної, навчально-виховної та фінансово-господарської діяльності.
Протягом року
Тидір Т.В.
Рудейчук М.М.

5.4
Затвердити плани роботи гуртків.
Вересень
січень
Тидір.Т.В.

5.5
Провести розподіл обов'язків між адміністрацією на 2012-2013р. Поновити посадові обов'язки адмінперсоналу відповідно нормативних документів, наказів та розпоряджень органів управління освітою різних рівнів, Постанов КМ України про освіту, та п/ш освіту. Затвердити наказом.
вересень
Тидір Т.В.

5.6
Скласти та погодити з ПК режим роботи закладу
вересень
Тидір Т.В.

5.7
Провести з педпрацівниками теоретичне заняття з питань охорони праці, дотримання правил техніки безпеки та збереження життя і здоров'я вихованців, гуртківців, учнів під час навчально-виховного процесу. 
вересень
Тидір Т.В.
Рудейчук М.М.

5.8
Провести перевірку стану ведення гурткової документації та комплектацію гуртків
Вересень
січень
Тидір Т.В.
Рудейчук М.М.

5.9
Затвердження педагогічною радою річного плану роботи закладу.
серпень
Тидір Т.В.

5.10
Проведення засідання педагогічної ради з метою аналізу та вдосконалення навчально-виховної роботи ЦПРДТ
Тематика:
1.Про підсумки роботи Центру позашкільної роботи у минулому начальному році та завдання на новий навчальний рік.
Концептуальні засади діяльності ПНЗ у новому навчальному році.
2.Активізація навчально-пізнавальної діяльності учнів, вихованців, слухачів на основі впровадження елементів інтерактивного навчання.
Програма розвитку ЦПРДТ та завдання педколективу з її реалізації.
3.Інноваційні технології навчання і виховання дітей та учнівської молоді в ЦПРДТ.


До 15
Вересня



Вересень


Грудень




квітень
Керівники гуртків

5.11
Аналіз стану виконання завдань річного плану роботи і прийняття управлінських рішень.
щомісяця
Тидір Т.В.

55.12
Здійснювати постійний контроль за роботою педагогів, за станом навчально-виховного процесу. 
Протягом року
Тидір Т.В.

5.13
Доводити до відома педпрацівників закладу результативність навчально-виховного процесу, проведення культмасових заходів, участь в районних, обласних конкурсах, конференціях, зльотах, виставках.
постійно
Рудейчук М.М.

5.14
Проводити аналіз стану самоосвітньої діяльності педагогів закладу
Протягом року
Рудейчук М.М.

5.15
Проводити оперативні наради   по обговоренню актуальних питань розвитку   позашкільної  освіти  та   виховання,  реалізації  річного плану.
щопонеділка
Тидір Т.В.

5.16
Перевірка виконання працівниками правил внутрішнього розпорядку та посадових обов'язків.
постійно
Тидір Т.В.

5.17
Підготовка наказів і листів районноговідділу  освіти та ЦПРДТ  і забезпечення їх виконання у визначені терміни.
Протягом року
Рудейчук М.М.

5.18
Перевірка стану роботи з виявлення педагогічними працівниками обдарованих учнів та залучення їх до участі у творчій діяльності.
Протягом року
Чорней Л.В.

5.19
Проводити наради при директору

Протягом
року
Тидір Т.В.

5.20
Видати накази по ПТНЗ з питань навчально-виховної роботи. 
Протягом року
Тидір Т.В.

5.21.
Проводити Загальні збори трудового колективу.
Протягом року
Тидір Т.В.

3
5.22
Створити методичну раду  Центру та  проводити засідання згідно плану.

жовтень
Рудейчук М.М.


5.23
Допомогти дитячому учнівському колективу ЦПРДТ у створенні дитячого об’єднання, організації.
Створити раду гуртківців
вересень
жовтень
Чорней Л.В.

5.24.
Систематично здійснювати внутрішкільнийконтроль.
Протягом року
Тидір Т.В.

5.25.
Організувати прийом громадян дирекцією Центру.
Скласти графік прийому.

Тидір Т.В.

5.26.
Провести моніторинг інноваційної діяльності педагогів;
та г рівня навчальних досягнень учнів
Квітень - травень
Тидір Т.В.
Рудейчук М.М.

5.27.
Регулярно проводити перевірку журналів планування та обліку роботи гуртків, підготовку керівника до заняття.
Протягом року
Тидір Т.В.
Рудейчук М.М.

5.28.
Проводити роботу з батьками:
- зустрічі керівників гуртків   з  батьками;
- батьківські збори.

Протягом року
Керівники гуртків




VІ. ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКА РОБОТА, ЗМІЦНЕННЯ МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНОЇ БАЗИ
п/п
Зміст заходів
Термін виконання
Відповідальний
за виконання
6.1
Підготувати приміщення центру до 2012-2013 навчального року.
До 15 вересня
Чорней Ю.І.
Демяник М.А.
46.2
Забезпечити гуртки Центру необхідним обладнанням, матеріалами, костюмами, інструментами в межах виділених асигнувань та залучених спонсорських коштів.

Протягом року
Тидір Т.В.
46.3.
Всім учасникам навчально-педагогічного процесу систематично дотримуватися санітарно-гігієнічного режиму центру.
Кожному керівнику гуртка провести бесіди з гуртківцями на санітарно-гігієнічну тему.
постійно
Керівники гуртків
46.4.

Підготувати територію центру до осінньо-зимового періоду.
жовтень-листопад
Дем»яник М.А.

6.5.
Провести вступний інструктаж з охорони праці учнів і та працівників центру.
вересень

46.6.

Поновити медикаментами аптечки для надання першої медичної допомоги.

вересень

46.7.
Провести інвентаризацію матеріальних цінностей Центру
листопад
Тидір Т.В.
46.8.
Організувати підписку на періодичну пресу


46.9.
Переукласти угоди про викоистання електроенергії та водопостачання
січень
Чорней Ю.І.
56.10.
Здійснювати постійний контроль та вести щомісячні звіти про економію та використання електроенергії та водопостачання
протягом року

56.11.
Організувати та провести поточний ремонт:
кабінетів гуртковоі роботи;
хореографічного залу в межах виділених  коштів
протягом року

жовтень
Чорней Ю.І.
56.12.
Організувати та провести утеплення кабінетів до зимового періоду
жовтень
Чорней Ю.І.
56.13.
Здійснювати  постійний контроль за організацією обліку матеріальних цінностей та своєчасне їх списання.
протягом року
Тидір Т.В.
56.14
Здійснювати  постійний контрольза станом протипожежної безпеки, виконання персоналомправил техніки безпеки та санітарії
протягом року
Чорней Ю.І.
Керівники гуртків
56.15
Забезпечити безпечний стан робочих місць, обладнання, інструментів, приладів, тощо
протягом року
Чорней Ю.І.
56.16.
Проводити інструктажі з охорони праці з працівниками та інструктажі з безпеки життєдіяльності з вихованцями
протягом року
Чорней Ю.І.
56.17.
Надавати методичну допомогу керівникам гуртків, груп та інших творчих об»єднань з питань створення безпечних і нешкідливих умов праці і відпочинку вихованців, запобігання травматизму під час проведення масових заходів


56.18.


Провести весняні роботи по благоустрою території Центру





56.19.
Провести ремонт інвентар» я, звукової апаратури .




Додаток
Наради при директорові

ВЕРЕСЕНЬ
1.  Аналіз роботи закладу за період літніх канікул.
1. Аналіз роботи педагогічного колективу над  проблемним питання.
2. Про рівень виконання правил внутрішнього трудового розпорядку
та посадових обов’язків працівниками закладу.
3. Про результати огляду гурткових кімнат до початку нового
навчального року. Готовність працівників закладу до початку
навчального року.
5. Стан підготовки до проведення Дня відкритих дверей в закладі.

ЖОВТЕНЬ
1.Організаційні заходи по проведенню атестації педагогічних працівників    у 2013 році.
2.Стан ведення гурткової документації.
3.Наслідки контролю за збереженням дитячого контингенту в навчальних групах. Робота з дітьми пільгових категорій, дітьми старшої вікової категорії та дітьми, схильними до правопорушень.
4.План роботи закладу на період осінніх канікул.
ЛИСТОПАД
1.Стан роботи та ефективність гуртків, керівники яких атестуються        в 2012-2013  році.
2.Рівень роботи із обдарованими дітьми.
3.Індивідуальний і диференційований підхід до організації самостійної творчої діяльності учнів гуртківців при використанні нових методик та ППД.
4.Стан підготовки гуртків художньо-естетичного напрямку для участі у районному конкурсі «Верховина має талант»


ГРУДЕНЬ
1.Виконання навчальних планів та програм.
2.Про роботу закладу на період зимових канікул.
3.Про результати участі гуртків в районному конкурсі учнівської молоді «Верховина має талант»
4. Про стан виконання попередніх рекомендацій, рішень, наказів.
СІЧЕНЬ
1.Підсумки  роботи колективу ЦПРДТ за  I семестр 2012 – 2013 навчального  року.
2.Збереження дитячого контингенту в навчальних групах.
3.Створення соціально-психологічних умов розвитку творчості педагога та гуртківця.
4.Підсумки проведення різдвяно-новорічних свят.

ЛЮТИЙ
(Перша)
1.Рівень підготовленості  вихованців закладу до  свят, конкурсів, масових заходів.
2.Наслідки контролю за збереженням дитячого контингенту в навчальних групах.
3.Стан  роботи  гуртків  науково-технічної творчості закладу.
(друга)
1.Проектна діяльність учителів і учнів на заняттях гуртків.
2.Стан створення нтернет-с педагогічних  працівників  ЦПРДТ в електронному(нтернет-сторінка) та текстовому варіанті.
КВІТЕНЬ
1.Про виконання державних програм, листів та наказів Міністерства освіти і науки, управління освіти Закарпатської ОДА.
2.Ефективність участі гуртків у районних та обласних звітах, концертах, конкурсах, виставках та інших заходах. Запозичення досвіду колег в проведенні різноманітних заходів.
3.Самоосвіта  педагогічних працівників.
4.Про наслідки  контролю за веденням гурткової документації.
5.            Стан  роботи  гуртків  науково-технічної творчості закладу.
ТРАВЕНЬ
1.Про підготовку та відзначення Міжнародного дня захисту дітей.
2.Підсумки роботи колективу із обдарованими дітьми.
3.Нестандартні заняття та їх роль у навчально-виховній роботі керівника гуртка.
4.План роботи закладу на період літніх канікул.

ЧЕРВЕНЬ
1.Про  проведення районного свята  до Міжнародного дня захисту дітей.
2.Про участь керівників гуртків в МО, школі педмайстерності, в обласному конкурсі «Джерело творчості»
3.Про творчі звіти гуртківців за рік.




Комментариев нет:

Отправить комментарий