среда, 3 октября 2012 г.

Туристсько –краєзнавчий та еколого-натуралістичний напрямки



Центр позашкільної роботи і дитячої  творчості являється базовим закладом у Воловецькому районі  з краєзнавчої роботи.
 Головною метою нашої діяльності – є створення умов ефективної роботи з краєзнавства в районі, координація співробітництва з загальноосвітніми школами,  розробка та впровадження нових технологій виховної системи з орієнтацією на науково – дослідницьку і творчу діяльність учнів, організація та проведення рейтингових заходів краєзнавчого напрямку,  популяризація та пропаганда краєзнавства
Краєзнавство, походи, екскурсії, музейна справа – ось складові цього напрямку.
Туристські подорожі та екскурсії є великою школою життя, а романтика пізнання – чи не найдорогоцінніша особливість вихованців цього напрямку.
Вихованці гуртків цього напрямку є постійними учасниками та переможцями науково-дослідницьких та пошукових робіт за напрямками Всеукраїнських експедицій «Україна вишивана», «Моя Батьківщина – Україна»,  «Історія міст і сіл»,  обласної краєзнавчої експедиції  – «Пізнай свою країну». Вихованці гуртка пішохідного туризму беруть участь у походах,  змаганнях, конкурсах з краєзнавства. Вони є ініціаторами проведення дитячих туристичних змагань школярів району.
Для випускників туристсько-краєзнавчого напрямку навчання в гуртках  – це стартовий майданчик, з якого починається шлях до відкриттів, досягнень і рекордів.
У нас працюють такі гуртки –
Пішохідний туризм – керівник Мордованець Василь Іванович
Історичне краєзнавство – керівник Тидір Тетяна Василівна
Музейна справа – Фензь Марина Василівна

Гуртки  еколого-натуралістичного напряму забезпечують  оволодіння знаннями про навколишнє середовище, усвідомлення себе частиною природи та можливість постійного спілкування з нею, формування екологічної культури особистості, набуття навичок і досвіду вирішення екологічних проблем та передбачення можливих наслідків власної природо перетворюючої діяльності, залучення до практичної природоохоронної роботи, екологічної діяльності зі збереження навколишнього середовища.

Це такі гуртки як:
Фітодизайн – керівник Могорита Катерина Володимирівна
«Юний біолог»  – керівник Могорита Катерина Володимирівна

Комментариев нет:

Отправить комментарий