понедельник, 18 февраля 2013 г.



Зимові візерунки Воловеччини
     Села Завадка на Воловеччині приймало гостей, адже тут вперше проводився  традиційний культурно-спортивний фестиваль «Зимові візерунки Воловеччини». До цього часу традиційним місцем проведення було с.Жденієво.
На це свято з"їхалися  всі любителі зимового спорту району, а надто школярі, які вже давно мріяли мати на території свого району витяг.  Окрім змагань, на гостей фестивалю чекали страви традиційної закарпатської кухні та святковий концерт, в якому взяли участь і вихованці Центру позашкільної роботи і дитячої творчості. .
Його організатори подбали про те, щоб фестиваль пройшов цікаво й весело. У рамках свята відбулося і відкриття канатної дороги, яку за власний кошт звів місцевий підприємець Іван Повідайчик. Усі бажаючі могли безкоштовно покататися на цьому бугельному витязі.
— Це спортивне свято, започатковане ще у 2002 році, традиційно відбувалося у лютому в селищі Жденієво. Однак ми вирішили розширити його географію, бо  цей фестиваль проводиться задля  подальшого розвитку й популяризації гірсь­колижного туризму, обміну досвідом організації туристських масових заходів, підвищення спортивної майстерності учасників, залучення молоді, батьків, громадськості моєї рідної Воловеччини до рекреації та спорту, — зазначає депутат обласної ради, заслужений працівник фізичної культури та спорту Мирослав Щербей.
     На свято з’їхалися команди зі всього мальовничого гірського краю, щоб у трьох вікових групах позмагатися у гірськолижному слаломі та лижних гонках. Боротьба була запеклою, діти боролися до останніх сил.
     Переможців змагань нагородили грамотами й цінними подарунками. А по закінченні свята організатори пригостили його учасників, гостей та любителів змістовного відпочинку на лоні природи бограчем і шашликом. Та, напевне, найголовніше те, що була гарна нагода весело провести час, отримати заряд позитиву, долучившись до масових занять фізичною культурою.





Комментариев нет:

Отправить комментарий