четверг, 28 февраля 2013 г.

Сьогодення Центру позашкільної роботи

У 2013-2014 навчальному році:
У Центрі позашкільної роботи працюють
22 гуртки
(30 груп)
В них займаються
437 вихованців
На базі Центру
11 гуртків ,17 груп
В них вихованців
239
В сільській місцевості
11 гуртків, 13 груп
В них вихованців
198
Педагогічний процес забезпечують
Вища освіта
Молодший спеціаліст
16 працівників
13
3

Проблемне питання Центру:
Створення умов для розвитку і самореалізації особистості в умовах використання нових педагогічних технологій.
Основні положення освітньої політики нашого закладу є:
·      виконання заходів Державної цільової програми розвитку позашкільної освіти на період до 2014 року;
·      забезпечення безперервності та наступності навчання і виховання;
·   гармонійне поєднання інтересів особистості, суспільства, держави у питаннях творчого та інтелектуального розвитку дітей і молоді;
·  спрямування педагогічних технологій, інноваційних процесів на особистість дитини, на розкриття її здібностей, на задоволення інтересів і потреб у самовизначенні, на орієнтацію підростаючого покоління на здоровий спосіб життя.
Основні завдання:
·  пошук шляхів ефективної реалізації завдань позашкільної освіти, визначених відповідними нормативно-правовими документами;
·   впровадження особистісно-орієнтованих технологій у навчально-виховний процес позашкільного навчального закладу;
·    залучення педагогів до творчої діяльності та дослідно-експериментальної роботи;
· модернізація системи науково-методичної роботи на основі інноваційних технологій, удосконалення навчальних програм, змісту, форм та методів навчання і виховання, впровадження інноваційного досвіду в практику Центру позашкільної роботи.
У  Центрі позашкільної роботи проводиться різноманітна масова, дослідницька та пошукова робота. Успішно працює  Воловецька філія Закарпатського територіального відділення МАН України.
Невід»ємною складовою роботи Центру є організація свят, оглядів, конкурсів, виставок, змагань. Найпопулярнішими є «Міс Верховинка», конкурс естрадної пісні «Крок до зірок», Фестиваль дитячих об»єднань та організацій, свято до Міжнародного дня захисту дітей, свято "Іде святий Миколай", нагородження переможців "Новорічно-різдвяні зустрічі" та багато інших.
При Центрі створені МО керівників гуртків, педагогів – організаторів шкіл району, де вони мають змогу постійно обмінюватися передовим педагогічним досвідом з питань впровадження сучасних іноваційних та  педагогічних технологій. Для підвищення фаховоогго рівня діють школи передового педагогічного досвіду та педагогічної мастерності.
Центр позашкільної роботи сьогодні - це центр творчості Верховинського краю, де переплелись мистецтво живопису з мистецтвом пісні і танцю, любов до природи її дослідження та охорона з туристичними походами та екскурсіями, свята та конкурси з розвитком юних талантів.
Сьогодні у  Центрі позашкільної роботи і дитячої творчості   створено умови для того,  щоб кожен учень  міг знайти справу до душі, щоб кожен наш вихованець розвивав свої творчі здібності і обдарування у різних напрямках діяльності, вчився бути творцем. І найвища творчість – розкриття та реалізація кожним вихованцем  своїх потенційних можливостей, отримання додаткових знать, підготовка до вибору професії та адаптація в дорослому житті .

Форми роботи:
Робота гуртків, науково-дослідницька  та пошукова робота, проведення різноманітних масових заходів як районних так і в межах закладу , робота дитячих громадських організацій, робота з батьками, методична робота, співпраця з іншими організаціями, закладами.

ЦПРДТ організовує і  координує роботу:
• гуртків за різними напрямками діяльності;
• районної асоціації лідерів учнівського врядування «Європа+»
• Воловецької філії  Закарпатського територіального відділення МАН України;
• учнівського  самоврядування в загальноосвітніх школах району;
• шкільних  музеїв;
• організацію та проведення різноманітних масових заходів:
- з вихованцями– пізнавально-розважальні програми, конкурси, вікторини, ранки, змагання, походи, свята, звітні концерти;
- з учнями шкіл району– конференції, зльоти, фестивалі, виставки, конкурси, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт, наукові конференції, зльоти РАЛУВ «Європа+», туристичні змагання, фестивалі дитячої творчості, конкурси талантів, свята нагородження переможців, інтелектуальні ігри;
- з батьками вихованців– батьківські збори, конкурси;
- з педагогічними працівниками- семінари, засідання методичних об’єднань, засідання методичної ради, відкриті заняття.
 Отже, в основу роботи нашого позашкільного  закладу покладено місію, яка  полягає в тому, щоб створити найбільш сприятливі умови розвитку для всіх дітей з урахуванням їхніх здібностей та обдарувань шляхом уведення в навчально-виховний процес інноваційних методик навчання й виховання, збереження та примноження традицій закладу, заснованих на національних та патріотичних засадах, створення умов для максимального розкриття творчого потенціалу, комфортних умов для розвитку особистості дитини.

Сьогодні Центр позашкільної роботи - дружна сім’я працівників і вихованців, у якій кожен має змогу обрати собі справу до душі, знайти нових друзів, провести вільний від навчання час цікаво, весело та з користю.









Комментариев нет:

Отправить комментарий