понедельник, 25 февраля 2013 г.

Відкрите заняття гуртка фітодизайну



22 лютого 2013 року у Центрі позашкільної роботи і дитячої творчості відбулося відкрите заняття гуртка "Фітодизайн", на якому були присутні  керівники гуртків та адміністрація Центру.
Робота з природнім матеріалом – один з шляхів залучення дітей до мистецтва й виховання любові до природи, вона сприяє розвитку посидючості, наполегливості, терпінню, творчої фантазії, поглибленому сприйняттю світу.
Тема заняття «Виготовлення композицій із підготовленого матеріалу». Це практичне заняття, яке є закінченням теми «Настінні композиції». Заняття підготовлено цікаво, діти володіють вивченим матеріалом. Вихованці продемонстрували свої практичні навички у виготовленні настінних композицій, оформленні ескізів; підбиранні матеріалу за кольором.
Композиція з квітів — це завжди складна творча і технічна робота. В композиції треба передати квітами якусь ідею або ж тему, відтворити подію. Одночасно треба зібрати і скласти квіти в композицію в такий спосіб, в який у природі вони практично ніколи не ростуть і не сусідують одне з одним. Лише за такої умови флористична композиція проявить свою красу і стане самостійною окрасою.
Вихованці гуртка вивчають різновиди рослин, зокрема декоративні, знайомляться з техніками складання квіткових композицій, букетів, з технологією збору і підготовки природного матеріалу. Ця робота залучає гуртківців до активної праці, збагачує духовний світ дітей, навчає їх розуміти прекрасне, цінувати його. Тому робота з гуртківцями вимагає від керівника не тільки знання рослин та роботи з ними, а й гарного естетичного смаку. Керівник гуртка Могорита К.В. допомагає вихованцям розвивати свою любов до рослин та бережливого ставлення до природи; не боятьсь висловлювати своє бачення прекрасного.
Вихованці завжди з радістю відвідують заняття по фітодизайну.






Комментариев нет:

Отправить комментарий