четверг, 28 февраля 2013 г.

Історія закладу


Серед соціальних інститутів виховання й розвитку підростаючого покоління Воловеччини особлива роль належить районному  Центру позашкільної роботи і дитячої творчості.
 Його історія розпочинається з відкриття 1960 року Будинку піонерів.
 Тут працювали вокальні, танцювальні гуртки,  а також «Умілі руки», вишивки та в’язання.  Протягом наступних років росла та міцніла його матеріальна база, піднімався авторитет, як методичного Центру роботи зі шкільною молоддю, як організатора масової роботи в районі.

Створений,  як Будинок піонерів, він пройшов еволюційні зміни, зберіг багатопрофільність і став сьогодні сучасним позашкільним навчальним закладом.
У 1986  році в штати Будинку піонерів було введено посаду культорганізатора, а  у 1990 році  цю посаду було виведено із штатів,  а введено посаду методиста.
 У 1991 році  Будинок піонерів був перейменований у Центр позашкільної роботи і дитячої творчості , а у 1994 році в штати  ЦПРД  знову було введено посаду культорганізатора.

У різні періоди директорами були  Кедьо Терезія Іванівна,   Пузяк Валентина Іванівна,  Попелич  Марія Адальбертівна, Бабушка Марія Іллівна, Туз Ольга Юріївна, Маковська Наталія Іванівна,  Рудейчук Марія Михайлівна, Рибалко Світлана Олександрівна. 

З жовтня 2010 року Центр позашкільної роботи і дитячої творчості очолює Тидір Тетяна Василівна. 


Як позашкільний заклад, наш   Центр завжди був організатором і ініціатором  різноманітної позакласної та позашкільної роботи з учнівською молоддю.

В різні періоди в позашкільному закладі навчалась різна кількість дітей. Так,  наприклад, у 1987 році у закладі було 360 годин гурткової роботи і в яких займалось більш як 1300 дітей. Гуртки працювали практично у кожній школі.
На жаль, сьогодні ситуація не така втішна.

Комментариев нет:

Отправить комментарий