среда, 13 марта 2013 г.

Ресурси в мережі Інтернет


Ресурси в мережі Інтернет

В даному розділі розміщені інформаційні ресурси, пошукові системи та бази даних, які знаходяться в вільному доступі в мережі Інтернет
Пошукові системи

Google Scholar
 - система, орієнтована на пошук наукової літератури за різними галузями знань та різними джерелами
Scirus - науково-орієнтована пошукова система в Internet. Понад 450 млн. спеціалізованих  веб-сайтів наукової інформації  (журнали, веб-сторінки учених, навчальні матеріали, препринти, патенти, документи з тематичних та інституційних репозитаріїв).
WorldWideScience.org є глобальним науковим порталом підключення до національних та міжнародних наукових баз даних і порталів. Можливість вибрати ресурси лише в певній країні.
SCImago Journal & Country Rank - аналітичний портал, на якому представлені наукові показники по журналах та країнах. Аналіз базується на інформації, що міститься в базі даних Scopus® (Elsevier).
Інформаційні ресурси, бази даних
arXiv.org - 400 тисяч загальнодоступних публікацій з фізики, математики, комп'ютерних наук, біології.
CiteSeer - Відкритий архів з комп'ютерних наук.
Cogprints - Відкритий архів з когнітивних наук.
Directory of Open Access Journals - Довідник журналів відкритого доступу - Безкоштовний доступ до повнотекстових рецензованих наукових журналів з усіх галузей знань та різними мовами. Станом на 30 січня  2006 р. - 2009 назв журналів. Приблизно 501 з постатейним пошуком. (82602 статей).
The Elektronische Zeitschriftenbibliothek EZB (Electronic Journals Library) - доступ до повних текстів статей з 10576 журналів, що позначені зеленим.
E-LIS - The open archive for Library and Information Science - Відкритий архів з бібліотечних та інформаційних наук (понад 3, 5 тис. текстів).
HighWire Press - доступ до репозитарію HighWire Press - підрозділу бібліотеки Стенфордського університету. 957 журналів, 1,375,613 повнотекстових рецензованих статей у вільному інтернет доступі.
Journals of Hindawi Publishing Corporation - більше 100 рецензованих журналів із інженерії, математики, фізики та природничих наук у відкритому доступі.
LISTA - Library, Information Science & Technology Abstracts -  професійна база даних для бібліотечних та інформаційних працівників. База даних включає більше 600 повнотекстових журналів, книг, дослідницьких звітів, матеріалів конференцій з усіх проблем бібліотечної справи та інформаційних технологій. (ретроспектива з 1960-х років).
Open J-Gate - Портал електронних журналів - понад 3000 назв журналів, 50% - рецензовані академічні журнали.
PubMed - цифровий архів статей з біомедичних наук Національної Медичної Бібліотеки США.
RePEc - Відкритий архів з економіки.
Theses Canada Portal - Загальнодоступні канадські дисертації за період 1998-2002 рр.
United States Patent and Trademark Office - Американські патенти за період 1790-1975 рр. Пошук за номерами патентів і Current US Classification.
http://www.FreePatentsOnline.comhttp://www.SumoBrain.com - бази даних по патентам: повнотекстовий пошук, безкоштовне завантаження .pdf.
Цифрова бібліотека HathiTrust.
Проект, названий на честь слона Хатхі з творів Редьярда Кіплінга, був запущений в жовтні 2008 року. Свої архіви для сканування надали 25 найбільших бібліотек вищих навчальних закладів США, включаючи університети Каліфорнії, Вірджинії і освітні установи, які входять в «Велику десятку університетів».
Академічні журнали у відкритому доступі

http://nlibrary-rdgu.rv.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=358:2012-06-06-07-49-48&catid=37:2012-06-06-07-45-57&Itemid=12

Комментариев нет:

Отправить комментарий