понедельник, 18 марта 2013 г.

Позашкілля має бути цікавим, доступним і наближеним до дітей


ЮРІЙ ПАВЛЕНКО: «Я ХОЧУ, ЩОБ У РІК ДИТЯЧОЇ ТВОРЧОСТІ ПОЗАШКІЛЛЯ ПІДНЯЛОСЯ НА НОВИЙ РІВЕНЬ»
14 березня 2013 16:45
Позашкілля має бути цікавим, доступним і наближеним до дітей, заявив Уповноважений з прав дитини Юрій Павленко, перебуваючи на Сумщині
«Втілюючи в життя нові соціальні ініціативи Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА, слід змінити підходи до фінансування цієї сфери, перевівши позашкілля з другорядних до першочергових статей Державного бюджету. Для цього необхідно внести відповідні зміни до Бюджетного Кодексу», – переконаний Юрій Павленко.
За його словами, у перспективі має бути розширено географію позашкільних закладів, охопивши ними як великі міста, так і малі села. Сьогодні в Україні позашкіллям охоплено 40% дітей. При цьому бажання займатися в закладах для обдарованих дітей виявляє 70% юних українців. 30% не мають змоги займатися улюбленою справою, або через те, що таких закладів у регіонах просто немає, або послуги в них є дорогими і не по-кишені батькам, або дітям просто не цікаво», – зазначив Уповноважений Президента з прав дитини.
Юрій Павленко назвав досвід Сумщини щодо розбудови позашкільної освіти успішним і таким, що потребує поширення в усіх регіонах держави.
_khochu_shhob_u_rk_ditjacho_tvorchost_
pozashkllja_pdnjalosja_na_novijj_rven.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий