вторник, 15 мая 2007 г.

Керівникам шкіл
Про реалізацію Указу Президента України
з проведення акції “Зелений паросток майбутнього”
Згідно листа управління освіти і науки Закарпатської ОДА №01-20/722 від 11.04.05. 08 квітня 2005 року відбулась Всеукраїнська селекторна нарада з обговорення Указу Президента України від 01.04.05 року № 571/2005 щодо організації та проведення загальнодержавної акції “Зелений паросток майбутнього”. В ній взяли участь представ­ники владних структур різних рівнів, освітніх, природоохоронних державних та громадсь­ких організацій у всіх регіонах України.
Міністр екології та природних ресурсів Ігнатенко П.М. та відповідальні працівники міністерства повідомили, що в основу акції закладається ідея виконання практичних захо­дів благоустрою, збереження, впорядкування різних природоохоронних територій та об’єктів, поліпшення змісту партнерських стосунків між владою і громадянами у реаліза­ції цих заходів. Наголошувалось також, що акція повинна виконуватись не як перелік за­ходів ініційованих “згори” , а як всебічна підтримка громадських ініціатив органами влади і місцевого самоврядування із урахуванням рекомендацій науковців, фахівців природо­охоронної, лісової галузей.
Акція проводитиметься щорічно протягом місяця з 09 квітня.
До участі у ній пропонується залучення державних підприємств, освітніх закладів, громадських організацій, широких верств населення з висвітленням її в засобах масової інформації – пресі, радіо, телебаченні.
Управління освіти і науки ОДА, Закарпатський обласний еколого-натуралістичний Центр учнівської молоді , відділ освіти Воловецької РДА закликають всі освітньо - вихо­вні заклади району взяти участь в акції “Зелений паросток майбутнього”.
Конкретний план, кількість, термін та тематику заходів визначають колективи навча­льних закладів самостійно.
Виконання заходів повинно відповідати екологічному законодавству, санітарно-епі­деміологічним вимогам. Рекомендуємо в планах реалізації заходів передбачити наступне:
  • Увійти з клопотанням до місцевих органів влади про виділення місця для утилі­зації сміття з територій, які приберуть школярі,
  • Домовитись з лісовими господарствами про забезпечення саджанцями для від­новлення, розширення благоустрою шкільних та пришкільних зелених те­риторій.
  • Взяти шефство над впорядкуванням та постійним доглядом за могилами, обеліс­ками, пам’ятниками загиблих воїнів.
  • Організувати учнівські загони, які допоможуть впорядкувати та озеленити по­двір’я воїнам – ветеранам.
Про проведену роботу проінформувати відділ освіти щорічно до 27 квітня поточного року.
Начальник відділу освіти І.Сливка
Вик.Рибалко С.О. тел.22836

Комментариев нет:

Отправить комментарий