воскресенье, 20 мая 2007 г.

Про підсумки районного огляду -конкурсу вертепів




Н А К А З
Від 10 січня 2007 року смт. Воловець № 6
Про підведення підсумків районного
огляду - конкурсу вертепів
“Різдвяна зіронька”
З метою збереження і популяризації народних свят та обрядів, виховання у школярів бережливого ставлення до культурного надбання українського народу, народних традицій і обрядів та згідно наказу відділу освіти Воловецької районної державної адміністрації № 2 від 4 січня 2007 року “Про проведення районного огляду – конкурсу вертепів “Різдвяна зіронька” 10 січня 2007 року проведено огляд - конкурс дитячих вертепів навчальних закладів району.
У огляді взяли участь колективи із 13 шкіл району. Не взяли участі у огляді-конкурсі колективи з Скотарської, Верб”язької, Завадської ЗОШ І-ІІ ст. та Н.Ворітської школи – інтернату.
Журі оцінювало виступи колективів за такими критеріями :оцінка за збереження та відтворення автентики (наявність фольклорного “паспорта” дійства (окремих номера), рівень зображення та відтворення діалектних та етнографічних традицій, наукову цінність відтворення явища народного мистецтва); оцінка за рівень театралізації та сценічної культури (артистизм, використання атрибутики, оформлення дійства); оцінка за костюм (відповідність костюма стилю дійства, оригінальність та самобутність вбрання виконавців, наявність або відсутність композиційно – художнього поєднання з іншими атрибутами чи декораціями дійства).
Колективи представили на огляд цікаві і самобутні театралізовані дійства, в яких використали автентичний фольклорний матеріал та колядки своїх населених пунктів. Зросла виконавська майстерність, сценічна культура. Всі учасники вертепного дійства мали відповідні костюми та атрибутику.
Високий художній рівень показали вертепи з В.Ворітської ЗОШ І-ІІІст. (керівник- педагог-організатор Козик Г.А.), Біласовицької ЗОШ І-ІІ ст.(керівник – вчитель Кіш С.Є.), Тишівської ЗОШ І-ІІ ст.(керівник- педагог-організатор Баблюк Н.І.).
На належному рівні виступили колективи Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст.. (керівник- вчитель музики Калитич М.М), Жденіївської ЗОШ І-ІІІ ст.. (керівник- педагог-організатор Цап Г.В.), Канорської ЗОШ І-ІІ ст.(керівник- педагог-організатор Кобрин В.О.), Буковецької ЗОШ І-ІІ ст..(керівник- педагог-організатор Малюта С.І.), Підполозянської ЗОШ І-ІІ ст..(керівник- вчитель Райчинець М.М.).
Проглянувши та проаналізувавши виступи колективів, на підставі висновків районного журі
н а к а з у ю:
Нагородити Дипломами відділу освіти Воловецької райдержадміністрації дитячі вертепи шкіл:
за І місце – В.Ворітську ЗОШ І-ІІІ ст.. ( Керівник Козик Г.А.);
за ІІ місце - Біласовицьку ЗОШ І-ІІ ст.. (Керівник Кіш С.Є.);
за ІІІ місце - Тишівську ЗОШ І-ІІ ст..(Баблюк Н.І.).
2. Нагородити грамотами відділу освіти за активну участь у районному огляді – конкурсі, збереженні та популяризації звичаїв і обрядів рідного краю колективи шкіл:
Воловецької, Жденіївської, Н.Ворітської ЗОШ І-ІІІ ст.., Буковецької, Канорської, Підполозянської, Абранської, Гукливської, Лазівської, Кичірнянської ЗОШ І-ІІ ст..
За підготовку дитячих вертепів до районного огляду – конкурсу нагородити грамотами відділу освіти таких керівників:
Козик Ганну Андріївну, педагога – організатора
В.Ворітської ЗОШ І-ІІІ ст.;
Кіш Світлану Євгенівну, вчителя Біласовицької ЗОШ І-ІІ ст..;
Баблюк Наталію Іванівну, педагога – організатора
Тишівської ЗОШ І-ІІ ст..
Калитич Мар”яну Миколаївну, вчителя Воловецької ЗОШ І-ІІІ ст..
Кобрин Віру Олексіївну, педагога – організатора Канорської ЗОШ І-ІІ ст..
Контроль за виконанням наказу покласти на директора ЦПРДТ
Рибалко С.О.
Начальник відділу освіти М.Полянчич

Комментариев нет:

Отправить комментарий