воскресенье, 20 мая 2007 г.

Вибори голови ради старшокласників



ІНФОРМАЦІЯ
ПРО ЗВІТНО - ВИБОРНІ ЗБОРИ РАДИ СТАРШОКЛАСНИКІВ У ВО­ЛОВЕЦЬКОМУ РАЙОНІ
24 квітня 2007 року у приміщенні Центру позашкільної роботи пройшли звітно - виборні збори Воловецької районної ради старшокласників.
На збори запрошувалися новообрані голови учнівського самоврядування шкіл району, представники районної ради батьківської громадськості, від­ділу освіти.
Присутні на зборах – голови учкомів – 13,
Батьківської громадськості – 3,
Відділу освіти – 3.
Через об’єктивні причини не з’явилося на збори 4 запрошені голови уч­комів.
На порядку денному зборів стояли 3 питання:
Звіт голови районної ради старшокласників за минулий рік.
Вибори голови районної ради старшокласників на 2007- 2008 н.р.
По першому питанню слухали голову районної ради старшокласників Сли­чка Василя, учня 10 кл. Верхньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст.. У своїй доповіді голова розповів про ту роботу, яку районна рада старшокласників провела у навчальному році, що минає. Зокрема, підписано Тристоронню угоду між районною радою старшокласників, районною радою батьківської громадсь­кості, відділом освіти про співпрацю, організовано роботу ради (згідно структури) по комітетах – організаційно – масової роботи та дозвілля, преси, інформації та зв’язків з громадськістю, реалізацій пропозицій та міжнародного співробітництва, соціальної допомоги та захисту прав учнів, просвітницької роботи. Всі комітети добре попрацювали і виконали намі­чене. Згідно плану спільних дій на виконання тристоронньої Угоди та з ініціативи районної ради та її комітетів організовано роботу район­ної акції по охороні навколишнього середовища та озеленення територій шкіл та своїх населених пунктів, зокрема відновлено роботу “зелених пат­рулів”. Комітет по зв’язках з громадськістю спільно з відділом освіти та лісництвами організували проведення Всеукраїнської акції “Майбутнє лісу в твоїх руках”. Комітет організаційно-масової роботи та дозвілля спільно з Центром поза­шкільної роботи та дитячої творчості провели районні конкурси та виставки : малюнка до 8 Березня, декоративно-прикладного мистецтва “Закарпатські самоцвіти” , дослідницьких робіт “ Юний дослідник”, “Космічні фантазії”, фотоконкурс “Моя Україна!”, інтелектуальну гру “Найрозумніший”. З ініціативи голови районної ради старшокласників у ЦПРДТ кожного місяця проводиться навчання голів учкомів у районній школі “Лідер”. Комітет з реалізацій пропозицій та міжнародного співробітництва підготував звернення до голови райдержадміністрації та голови районної ради , в якому від імені учнівської молоді району висловив своє прохання про створення стаціонарного оздоровчого табору у районі та підтримки програми “Обдарована молодь”. Комітет соціальної допомоги та захисту прав учнів зініціював збір одягу та продуктів для дітей з родин, які є неблагополучними.
Голова районного ради також повідомив, що у всіх школах голів учкомів введено до педагогічних рад шкіл.
Районна рада також добре попрацювала по підготовці і проведенню звітно-виборних зборів у школах. 12 квітня у ЦПРДТ під керівництвом голови районної ради проводилось навчання по організації і проведенню виборів у школі. На 24 квітня у всіх школах району пройшли вибори голови учкому школи.
Після звіту голови, більшістю голосів, роботу районної ради старшокласників визнано задовільною.
Далі приступили до другого питання порядку денного - виборів голови районної ради. З трьох утворених груп голів шкільних учкомів було висунено 3 кандидати на голову райради. Відбулося таємне голосування і більшістю голосів головою районної ради старшокласників знову обрано Сличка Василя, учня 10 кл. Верхньоворітської ЗОШ І-ІІІ ст.
Марія Рудейчук

Комментариев нет:

Отправить комментарий